Νέα

  • ΓΑΛΑΖΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

UNCTAD: Εβδομάδα ηλεκτρονικού εμπορίου

Με θέμα «Δεδομένα και ψηφιοποίηση για την ανάπτυξη» και με περισσότερους από 60 ομιλητές υψηλού επιπέδου, 100 συνεδρίες και χιλιάδες συμμετέχοντες, πραγματοποιείται από σήμερα Δευτέρα 25 έως τις 29 Απριλίου, η Εβδομάδα ηλεκτρονικού εμπορίου της UNCTAD,  που συγκεντρώνει εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ, κυβερνητικούς αξιωματούχους, ηγέτες επιχειρήσεων, εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών και ακαδημαϊκούς που επικεντρώνονται σε καινοτόμες λύσεις για την ανάπτυξη σε έναν ψηφιακό κόσμο.

Η εκδήλωση θα αντιμετωπίσει την πιεστική ανάγκη για παγκόσμιο διάλογο σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης του ψηφιακού κόσμου και πώς η διακυβέρνησή του θα μπορούσε να συμβάλει στη γεφύρωση του ψηφιακού χάσματος και στη στήριξη της βιώσιμης ανάπτυξης.

Σχεδόν 3 δισεκατομμύρια άνθρωποι παραμένουν εκτός σύνδεσης, το 96% των οποίων ζει σε αναπτυσσόμενες χώρες. Η άνιση πρόσβαση σε διαδικτυακές λύσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 ενίσχυσε τα κοινωνικά και οικονομικά μειονεκτήματα που υφίστανται οι ευάλωτοι πληθυσμοί.

«Η πανδημία έχει αποκαλύψει το τεράστιο και αυξανόμενο ψηφιακό χάσμα και το χάσμα δεδομένων που αποκόπτει πολλές αναπτυσσόμενες χώρες από λύσεις υγειονομικής περίθαλψης, οικονομική πρόσβαση, ηλεκτρονικό εμπόριο, τεχνολογικές δεξιότητες και νέους τομείς ανάπτυξης», δήλωσε η Γενική Γραμματέας της UNCTAD Rebeca Grynspan. «Τώρα είναι η ώρα για ένα νέο μονοπάτι με νέα διακυβέρνηση που κάνει τον ψηφιακό κόσμο πολύ πιο περιεκτικό, δίκαιο και ωφέλιμο».

Και η πλατφόρμα Enalios συμβεβλημένη στο ηλεκτρονικό εμπόριο

Στη φιλοσοφία του ηλεκτρονικού εμπορίου εκκολάφθηκε και η πλατφόρμα Enalios, ένα portal αφιερωμένο στη θάλασσα και βεβαίως μια πλούσια συλλογή από γυναικεία μαγιώ και επιλεγμένες τσάντες θαλάσσης, το ταξίδι των οποίων αρχίζει από ιστιοπλοϊκούς αγώνες και καραβόπανα. Στη βάση της βιώσιμης ανάπτυξης, της επαναχρησιμοποίησης υλικών και της ανακύκλωσης, στηριγμένη η φιλοσοφία του ΕnaliosShop. Ανταποκρινόμενη στις προκλησεις της γαλάζιας οικονομίας, η πλατφόρμα Enalios, υιοθετεί πλήρως την εταιρική κοινωνική ευθύνη, τους παγκόσμιους κανόνες, όπως και αφουγκράζεται τη σημασία της συλλογής και κοινής χρήσης δεδομένων υγείας υψηλής ποιότητας.

Ο επείγων χαρακτήρας των παγκόσμιων δεδομένων και η ψηφιακή διακυβέρνηση

Η Εβδομάδα ηλεκτρονικού εμπορίου , ως το παγκόσμιο φόρουμ για την ανάπτυξη και την ψηφιακή οικονομία, στοχεύει να υπογραμμίσει τον επείγοντα χαρακτήρα των παγκόσμιων δεδομένων και της ψηφιακής διακυβέρνησης για να γεφυρώσει το ψηφιακό χάσμα και τα δεδομένα, να καταπολεμήσει την ανισότητα και να βοηθήσει τις αναπτυσσόμενες χώρες και τους ευάλωτους πληθυσμούς να επωφεληθούν από την ψηφιακή οικονομία.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X