Νέα

  • Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΥΣ ΩΚΕΑΝΟΥΣ

Όλα Αλλάζουν – Έξυπνο ναυπηγείο από την Samsung

Σε μία προσπάθεια επιτάχυνσης της παραγωγής νέων ναυπηγείων, η νοτιοκορεάτικη ναυπηγική εταιρεία Samsung Heavy Industries προχωρά με την υιοθέτηση μιας τεχνολογίας «έξυπνης αυλής» που έχει σχεδιαστεί για τη βελτιστοποίηση των λειτουργιών.

Η κυβέρνηση της χώρας υποστηρίζει ότι το ναυπηγείο θα βελτιώσει την απόδοση μέσω της τεχνολογίας, καθώς τα ναυπηγεία επιδιώκουν να διαχειριστούν το τεράστιο ανεκτέλεστο υπόλοιπο και να ανταγωνίζονται για νέες παραγγελίες.

Ο τρίτος μεγαλύτερος ναυπηγός στον κόσμο έχει υπογράψει μνημόνιο κατανόησης με τη γαλλική εταιρεία Dassault Systèmes, για τη δημιουργία ενός έξυπνου ναυπηγείου που βασίζεται στη νέα τεχνολογία ψηφιακού μετασχηματισμού, με στόχο τη δημιουργία ενός πλήρως ψηφιακού ναυπηγείου.

Το έξυπνο ναυπηγείο έχει σχεδιαστεί για να βελτιστοποιεί τον προγραμματισμό και την εκτέλεση των εργασιών του ναυπηγείου, καθώς και να εξορθολογίζει και να αυτοματοποιεί τη ροή των πληροφοριών που απαιτούνται για την κατασκευή, προκειμένου να επιταχύνει τις εργασίες παραγωγής και συναρμολόγησης.

Αυτό θα επιτρέψει στην εταιρεία να ανταποκριθεί καλύτερα στην έντονη ζήτηση για μεταφορείς υγροποιημένου φυσικού αερίου, βελτιώνοντας την ικανότητά της να παράγει και να μειώνει το χρόνο παράδοσης.

 Οι προσπάθειες για αύξηση της αποτελεσματικότητας γίνονται καθώς η SHI συνεχίζει να καταγράφει ένα αυξανόμενο όγκο παραγγελιών, με τις νέες παραγγελίες να αγγίζουν τα 7,4 δισεκατομμύρια δολάρια, για τους πρώτους 11 μήνες του τρέχοντος έτους.

Όπως καταδεικνύεται μέσα από τα οικονομικά δεδομένα του τελευταίου τριμήνου της εταιρείας, Τα LNGC αντιπροσώπευαν πάνω από το 50% των νέων παραγγελιών στα 6,1 δισεκατομμύρια δολάρια, ακολουθούμενα από τα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στα 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια και τους μεγάλους αερομεταφορείςαερίου στα 200 εκατομμύρια δολάρια.

Η εταιρεία, η οποία παλεύει με ένα τεράστιο όγκο ανεκτέλεστων παραγγελιών, ύψους 28,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Με την εισαγωγή της τεχνολογίας του συστήματος έξυπνης αυλής που βασίζεται σε μοντέλα, η SHI αναφέρει ότι μπορεί να σχεδιάσει πιο εξελιγμένα και βιώσιμα πλοία που απαιτούν περισσότερο αυτοματισμό, νέα συστήματα και προωθήσεις και υψηλότερη ασφάλεια και έλεγχο. Το σύστημα, το οποίο είναι ήδη μια τυπική μέθοδος ανάπτυξης προϊόντων στις βιομηχανίες μεταφορών και κινητικότητας, αεροδιαστημικής και υψηλής τεχνολογίας, θα επιτρέψει στην εταιρεία να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της στη διαδικασία ανάπτυξης πλοίων και να επιταχύνει τη διαδικασία με πλήρη ιχνηλασιμότητα, από την ιδέα στην παραγωγή.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, η Dassault Systèmes θα οργανώσει μια συμβουλευτική ομάδα για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, η οποία θα καθορίσει και επικυρώσει νέες διαδικασίες και εργαλεία που απαιτούνται για την επίτευξη του έξυπνου ναυπηγείου. Η έξυπνη αυλή της εταιρείας, η οποία βασίζεται σε πλατφόρμα 3D – EXPERIENCE, θα υποστηρίζει ένα μοναδικό ψηφιακό νήμα που θα ενσωματώνει διάφορες πηγές δεδομένων και πληροφορίες λειτουργίας σε πραγματικό χρόνο.

Η σύνδεση των εικονικών δίδυμων πλοίων και του εικονικού δίδυμου του ναυπηγείου, η αυτοματοποίηση και η τυποποίηση των επιχειρηματικών διαδικασιών με τεχνητή νοημοσύνη και η βελτιστοποίηση του σχεδιασμού και των λειτουργιών εντός του ναυπηγείου με την αλυσίδα εφοδιασμού θα επιτρέψουν έξυπνες καινοτομίες τόσο για τις μεθόδους παραγωγής όσο και για την εκτέλεση παραγωγής.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X