Νέα

  • ΓΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΘΑΛΑΣΣΑ

Ανάβυσσος – Κατάδυση στο αεροπλάνο  RU A21 (Βίντεο)

Tον Ιούλιο του 1985 ένα αεροσκάφος τύπου Beechcraft King Air A90 του αμερικανικού στρατού, κατέπεσε στην θάλασσα της Αναβυσσου και βρίσκεται σήμερα  σε βάθος περίπου 10 μέτρων από την ακτή.


Bίντεο και φωτογραφίες από School of Diving

Σήμερα αποτελεί μία από τις πιο διαδεδομένες καταδυτικές εμπειρίες, καθώς βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, ενώ ο θαλάσσιος κόσμος, ενσωμάτωσε  το εσωτερικό του αεροσκάφους στο περιβάλλον του, με τη δημιουργία ενός υπέροχου τεχνητού ύφαλου με πληθώρα θαλάσσιων οργανισμών, να βρίσκουν καταφύγιο.

Το μπροστινό μέρος της ατράκτου μοιάζει σχεδόν άθικτο. Παρατηρώντας λίγο καλύτερα τις άκρες του ,διακρίνονται τα υπολείμματα σάκου τράτας, γεγονός που μπορεί να υποδεικνύει ότι το αεροσκάφος δεν κατέπεσε σε εκείνο το ακριβές σημείο, αλλά ενδεχόμενος να πιάστηκε και να μεταφέρθηκε εκεί, από τα δίχτυα κάποιας τράτας.

Σε κοντική απόταση, βρίσκονται διάσπαρτα και άλλα κομμάτια του αεροσκάφους, ανάμεσα σε αυτά και ο εξοπλισμός του, όπως ο ασύρματος και μία γεννήτρια ρεύματος.

Επαγγελματίες και ερασιτέχνες δύτες, μπορούν να θαυμάσουν από κοντά το αεροσκάφος που διακρίνεται πίσω από ένα μικρό κόλπο

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X