Νέα

  • Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΥΣ ΩΚΕΑΝΟΥΣ
  • ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΓΑΛΑΖΙΟΥ

StartUp η οποία παρέχει διευκολύνσεις για πλοία και λιμάνια, η Marine Fields Ηolding

Το Ίδρυμα έρευνας και Καινοτομίας και ο Επικεφαλής Επιστήμονας Νικόλας Μαστρογιαννόπουλος, στο πλαίσιο του οράματος για τη Γαλάζια Ανάπτυξη, μας συστήνουν την Μarine Fields Holding Ltd, εταιρεία η οποία εκκολάφθηκε ως StartUp το 2017. Ο CEO της εταιρείας Αντρέας Χρυσοστόμου, εξηγεί γιατί η εταιρεία εισήλθε στην αγορά στο τέλος του 2018 και είναι μοναδική στο είδος της, ως πλατφόρμα δεδομένων.

Πρόκειται, είπε ο κύριος Χρυσοστόμου “για μια πλατφόρμα μοναδική στο είδος της η οποία λαμβάνει πληροφορίες εξωτερικά κι εσωτερικά των λιμανιών, προκειμένου να δημιουργείται μια γραμμή χρόνου για να υπάρχει γνώση για το τι συμβαίνει και πότε στα λιμάνια. Οι ενδιαφερόμενοι που λαμβάνουν τις εν λόγω πληροφορίες προγραμματίζουν τις δικές τους δραστηριότητες και εργασίες, ανάλογα με το πότε φθάνει ή αναχωρεί ένα πλοίο”.

Στόχος της Marine Field αναφέρει ο κύριος Χρυσοστόμου είναι να δημιουργείται μια ταυτόχρονη συνεργασία πλοίου και λιμανιού, χωρίς να προκύπτουν καθυστερήσεις ή αναμονές, που έχουν συνήθως ντόμινο επιπτώσεων.

Η εξοικονόμηση ενέργειας είναι πολύτιμη στις μέρες μας και η σωστή οργάνωση δίνει χρόνο και χώρο στους ναυλωτές ή ακόμη και στους ιδιοκτήτες ενός φορτίου να προγραμματίσουν μέσω εφαρμογών, τις δικές τους κινήσεις με ακρίβεια, εξηγεί ο κύριος Χρυσοστόμου, χωρίς να τρέχουν και χωρίς να ταλαιπωρείται το δίκτυο μεταφορών στα λιμάνια τοπικά και διεθνώς.

Η Marine Fields Ηoldings έχει διεισδύσει στην αγορά,  ως η μόνη εταιρεία που παρέχει πληροφορίες στο επόμενο λιμάνι από το προηγούμενο λιμάνι. Η ανάγκη εξήγησε, δημιουργήθηκε αρχικά στα αεροδρόμια και στην πορεία η ΕΕ αποφάσισε όπως προωθήσει τα ίδια συστήματα και στα λιμάνια.

Η μεγαλύτερη πρόκληση της εμπορικής ναυτιλίας στην μεταCovid εποχή, είναι η μείωση των ρύπων, αναφέρει ο κύριος Χρυσοστόμου υποδεικνύοντας ότι πρέπει να γίνει βελτιστοποίηση μέσω βάσης δεδομένων, ψηφιοποίησης και όσα οδηγούν στο μέλλον.

Διαβάστε επίσης :

Enalios Media 2022

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X