Νέα

  • ΓΑΛΑΖΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΓΑΛΑΖΙΟΥ

Γνωρίστε το όραμα του ΙΔΕΚ για τη γαλάζια ανάπτυξη και StartUps που κάνουν τεχνολογικά άλματα στην έρευνα και καινοτομία

Ο Επικεφαλής Επιστήμονας Δρ Νικόλας Μαστρογιαννόπουλος και τo Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας, συστήνουν μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας enalios.com.cy, εταιρείες StartUps οι οποίες ασχολούνται με τη θάλασσα, τη γαλάζια ανάπτυξη, αξιοποιούν τεχνολογίες και εξελίσσονται επιχειρηματικά, στην έρευνα και καινοτομία.

Ο Δρ Νικόλας Μαστρογιαννόπουλος απευθύνεται σε σύντομο μήνυμα του στη νέα γενιά, προσκαλώντας και προκαλώντας τους μελλοντικούς επιστήμονες, να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που δημιουργούνται μέσω της έρευνας και καινοτομίας στο οικοσύστημα της γαλάζιας ανάπτυξης και της ναυτιλίας.

Από τα πλέον επιτυχημένα παραδείγματα με τοπικές και διεθνείς διακρίσεις, είναι η SignalGeneriX Ltd, κυπριακή εταιρεία Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D), υψηλής τεχνολογίας, η οποία εφαρμόζει την προηγμένη γνώση της σε αναδυόμενες ψηφιακές τεχνολογίες για τη δημιουργία ολοκληρωμένων συστημάτων hardware και software τα οποία σχεδιάζονται και αναπτύσσονται αποκλειστικά για τους πελάτες της.

Iδρύθηκε το 2005 σαν μία αμιγώς κυπριακή start-up, από το Δρ Τάσο Κουνούδη και σήμερα εργοδοτεί επιστημονικό προσωπικό με Κύπριους ερευνητές και μηχανικούς. Εδρεύει στην Λεμεσό και εξάγει τις τεχνολογίες της σε 28 χώρες. 

Η SignalGeneriX Ltd είναι πρόσφατα βραβευθείσα στο πρόγραμμα Fast 50 της Deloitte.

Περιλαμβάνεται στις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες τεχνολογίας στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Κύπρου, την τελευταία τετραετία. Σε επόμενο άρθρο, σας παρουσιάζουμε την εταιρεία Tototheo Maritime.

Παραγωγή : Enalios Media

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X