Νέα

  • ΧΟΜΠΙ ΤΟΥ ΑΛΜΥΡΟΥ ΝΕΡΟΥ

“Learn2Paddle” με ActiveZone, Ναυτικό Όμιλο Λάρνακας και ONEK

«LEARN2PADDLE», η νέα φρενίτιδα που μάζεψε πρόσφατα νέους στο ναυτικό Όμιλο Λάρνακας, σε μια προσπάθεια όσοι δεν ασχολήθηκαν μέχρι τώρα με αθλήματα νερού και θάλασσας, να έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα αθλήματα καγιάκ, όρθιας κωπηλασίας (SUP-stand-up paddle) και dragon boat. Η αθλητική δραστηριότητα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο Λάρνακας και χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα «Πρωτοβουλίες Νέων» του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου.

Το “LEARN2PADDLE” στοχεύοντας στην απόκτηση εμπειριών θαλάσσιων αθλημάτων, έφερε μαζί 30 νέους,  χωρίς προηγούμενη εμπειρία με θαλάσσια αθλήματα,  εκ των οποίων οι 15 εμπίπτουν στην κατηγορία των νέων με λιγότερες ευκαιρίες. Οι δραστηριότητες έτυχαν υποστήριξης από εξειδικευμένο εκπαιδευτικό προσωπικό  του Ναυτικού Ομίλου Λάρνακας.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν βασικές κινητικές δεξιότητες στα αθλήματα θάλασσας α) καγιάκ, β) όρθιας κωπηλασίας (SUP- Stand up paddle) και γ) dragon boat, να καλλιεργήσουν τον υγιή συναγωνισμό καθώς και να ενδυναμωθεί η σχέση τους με τη θάλασσα. Στο τελευταίο μέρος δόθηκε η δυνατότητα στους συμμετέχοντες σε εργαστήρι αναστοχασμού, να αναστοχαστούν και να εκφράσουν συναισθήματα και βιώματα κατά την πρακτική τους εξάσκηση στα τρία αθλήματα.

Σημαντικό όφελος από τη διεξαγωγή της δραστηριότητας «LEARN2PADDLE» αποτέλεσε η γνωριμία των νέων με ένα ομαδικό κωπηλατικό άθλημα, το dragon boat, το οποίο εμπίπτει στην κατηγορία των μη διαδεδομένων αθλημάτων στην Κύπρο. Η δραστηριότητα ενίσχυσε τις προσπάθειες του Ναυτικού Ομίλου Λάρνακας για προώθηση του μη δημοφιλούς αθλήματος, ενώ παράλληλα, έδωσε την ευκαιρία σε νέους να το γνωρίσουν και να το εντάξουν στην καθημερινή τους άθληση.

Το “LEARN2PADDLE”  ανταποκρίνεται στον γενικότερο στόχο του Active Zone Outdoor αναφορικά με την παροχή ίσων ευκαιριών και διευκόλυνση της προσβασιμότητας σε όλες τις αθλητικές και υπαίθριες δραστηριότητες στους νέους, ανεξάρτητα από το κοινωνικό, οικονομικό, εκπαιδευτικό και γεωγραφικό υπόβαθρο και εστιάζει ιδιαίτερα στη σημασία του αθλητισμού ως μέσο βελτίωσης και προαγωγής της ψυχικής υγείας των νέων. Χορηγός της δραστηριότητας ήταν ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X