Νέα

  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Neptune Declaration και οι περιορισμοί λόγω COVID-19

Μια νέα δέσμευση που υπεγράφη από περισσότερους από 300 εκπροσώπους της ναυτιλιακής βιομηχανίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένης της MSC,της Shell και του Rio Tinto, θα έχει ως στόχο την επίλυση της παγκόσμιας κρίσης αλλαγής πληρώματος, χάρη της οποίας χιλιάδες ναυτικοί να μην μπορούν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19.

Η δήλωση του «Ποσειδώνα» για την ευημερία των ναυτικών και την αλλαγή του πληρώματος καλεί τις κυβερνήσεις να αναγνωρίσουν τους ναυτικούς ως βασικούς εργαζομένους και να τους δώσουν προτεραιότητα πρόσβασης στα εμβόλια COVID-19, να θεσπίσουν πρωτόκολλα υγείας gold standard και να αυξήσουν τη συνεργασία μεταξύ των χειριστών πλοίων για να διευκολύνουν τις αλλαγές στο πλήρωμα. Επιπλέον, η διακήρυξη κάλεσε επίσης τους νομοθέτες να διασφαλίσουν αεροπορική συνδεσιμότητα μεταξύ βασικών θαλάσσιων κόμβων για ναυτικούς.

Ο Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Ομοσπονδίας Εργαζομένων (ITF) Στίβεν Κότον χαιρέτισε τις δεσμεύσεις που αναλήφθηκαν οι 327 υπογράφοντες. «Οι ναυτικοί είναι η απαράδεκτη παράπλευρη απώλεια του πολέμου με τον κορονοϊό και αυτό πρέπει να σταματήσει. Αν θέλουμε να διατηρήσουμε τη ροή του διεθνούς εμπορίου, οι ναυτικοί δεν πρέπει να μείνουν πίσω στις σειρές με τους εμβολιασμούς. Ο παγκόσμιος πληθυσμός δεν μπορεί να εμβολιαστεί χωρίς τη ναυτιλιακή βιομηχανία και κυρίως χωρίς τους ναυτικούς μας» τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου, Guy Platten.

Ωστόσο παρά τις προσπάθειες που υπενθυμίζεται ότι έχουν γίνει και στο πρόσφατο παρελθόν από φορείς της ναυτιλίας οι εξελίξεις που αναφέρονται στην πανδημία και τις μεταλλάξεις δυσκολεύουν εκ νέου τις αλλαγές πληρωμάτων καθώς η μία μετά την άλλη χώρες σε παγκόσμια κλίμακα υιοθετούν νέα μέτρα για τις αεροπορικές μεταφορές πάνω στις οποίες βασίζεται η διαδικασία διακίνησης των πληρωμάτων. Οι νέοι περιορισμοί εκτιμάται ότι στην παρούσα φάση θα δυσκολέψουν τα πράγματα για την διεθνή ναυτιλία.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X