Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Υποτροφίες, ενημέρωση για τη θάλασσα και δραστηριότητες περίμεναν εκατοντάδες μαθητές στο φεστιβάλ Θάλασσα 2022

Εκατοντάδες μαθητές βρέθηκαν την Παρασκευή 20 Μαϊου στον μόλο Λεμεσού, όπου ενημερώθηκαν για θαλάσσια και ναυτιλιακά επαγγέλματα, γνώρισαν από κοντά εταιρείες και οργανισμούς που ασχολούνται αποκλειστικά με τη θάλασσα και συμμετείχαν και σε δραστηριότητες που έχουν οργανωθεί με επιμέλεια στο φεστιβάλ θάλασσας.

Τη μαθητιώσα νεολαία συνάντησε ο υφυπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Δημητριάδης. Συνομίλησε με τους μαθητές και τους ενθάρρυνε να γνωρίσουν από κοντά τα θαλάσσια επαγγέλματα, τη στρατηγική του υφυπουργείου, καθώς οι ίδιοι θα είναι το μέλλον του τόπου και η θάλασσα που μας περιβάλλει μόνο ευκαιρίες μπορεί να προσφέρει.

Σε ανάρτηση του στα ΜΚΔ ο υφυπουργός χαρακτήρισε “ευλογία να μοιράζεσαι με τα παιδιά αυτό που αγαπάς. Να έχεις τη δυνατότητα να τους μεταφέρεις γνώσεις και εμπειρίες για τον κόσμο της θάλασσας, της ναυτιλίας και της γαλάζιας οικονομίας και παράλληλα να έχεις την ευκαιρία να ακούσεις από αυτούς απόψεις, προβληματισμούς και εισηγήσεις”.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από κοντά και για τις ευκαιρίες που προσφέρει η πλοιοκτήτρια εταιρεία Safe Bulkers για προπτυχιακό και master, σε όσους πετυχημένα ακολουθήσουν τον εν λόγω κλάδο και επιθυμούν να ανελιχθούν.

Η ηγεσία της Κυπριακής Ένωσης Πλοιοκτητών μέσα από βίντεο, απευθύνεται στη νέα Γενιά, για την πολύτιμη ναυτιλία στον τόπο μας και την αξία της Κυπριακής σημαίας.

Στο διαμορφωμένο χώρο της Κυπριακής Ένωσης Πλοιοκτητών, προβάλλεται σχετικό βίντεο με τις 10 υποτροφίες, των 10 χιλιάδων ευρώ, για τις οποίες, ενδιαφερόμενοι θα αιτηθούν στη Safe Bulkers για να κερδίσουν, υπό προϋποθέσεις.

Το διήμερο φεστιβάλ, που απευθύνεται κυρίως στη νέα γενιά, περιλαμβάνει εκπαίδευση, διαφώτιση και αφύπνιση σχετικά με τα οφέλη που μπορούν να αποκομίσουν μακροχρόνια, αν στον επαγελματικό προσανατολισμό τους εντάξουν ναυτιλιακά ή συναφή επαγγέλματα.

Στο φετινό φεστιβάλ, δυναμική είναι η παρουσία των γυναικών, ένδειξη ότι, η ναυτιλία δεν είναι αντρική υπόθεση και οι γυναίκες μπορούν να συνδράμουν τις ανάγκες και τις προκλήσεις του σήμερα και κυρίως του μέλλοντος της ναυτιλιακής βιομηχανίας στον τόπο μας.

Το πλούσιο πρόγραμμα του διημέρου, περιλαμβάνει δράσεις για όλα τα γούστα και για όλες τις ηλικίες. To βράδυ της Παρασκευής οι φίλοι της μουσικής μπορούν να απολαύσουν μια συναυλία πλάι στη θάλασσα, με Δώρο Δημοσθένους, Δέσποινα Ολυμπίου και Κώστα Χατζηχριστοδούλου.

Το Σάββατο 21/5 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συμβολικός μαραθώνιος πέντε χιλιομέτρων, προς τιμή των ναυτικών που μεταφέρουν τα πάντα στο σπίτι μας.

Enalios Media

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X