Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Ανοίγει για το κοινό η μέχρι τώρα κλειστή λέσχη της Μαρίνας Λάρνακας

Τέλος Οκτωβρίου θα ανοίξει τελικά για το κοινό η μαρίνα Λάρνακας, η οποία για πολλά χρόνια λειτουργούσε ως κλειστή λέσχη και σε αυτήν είχαν πρόσβαση κυρίως οι ιδιοκτήτες σκαφών. Αν και αρχικά είχε αποφασιστεί ν’ ανοίξει τις πύλες της εντός Σεπτεμβρίου, η ημερομηνία μετακινήθηκε για περίπου ένα μήνα, προκειμένου να ολοκληρωθούν όλες οι εργασίες που προγραμματίστηκαν. 

Στον χώρο θα λειτουργήσει εστιατόριο, καφετέρια και παιδότοπος, ενώ θα τοποθετηθούν ξύλινα κιόσκια προκειμένου να δημιουργηθεί χριστουγεννιάτικο χωριό, καθώς και μεγάλη οθόνη για προβολή ταινιών τα Σαββατοκυρίακα. Ήδη έχουν γίνει επιδιορθώσεις στον πεζόδρομο και τοποθετήθηκε γρασίδι και φωτισμός, με τους πεζούς να έχουν πρόσβαση από το παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων.

Όσα δημιουργηθούν σε αυτό το στάδιο στη μαρίνα, θα είναι προσωρινά και θα παραμείνουν για περίπου τρία χρόνια, όπως εκτιμάται, μέχρι να πλησιάσει η δεύτερη φάση της μεγάλης επένδυσης, όπου θα γίνει ολική αναμόρφωση του χώρου με τη λειτουργία του yacht club. 

Η Kition Ocean Holdings Ltd, που ανέλαβε από την 1η Απριλίου τη διαχείριση του λιμανιού και της μαρίνας, αναμένεται να υλοποιήσει την πιο μεγάλη επένδυση που έγινε ποτέ στην Κύπρο, με έργα 1,2 δισ. ευρώ, που θα πραγματοποιηθούν σε τέσσερις φάσεις και θα έχουν διάρκεια δώδεκα έτη. Τα μεγάλα έργα της πρώτης φάσης, όπως είναι ο δρόμος που θα ενώνει το παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων με το λιμάνι Λάρνακας, αναμένεται να αρχίσουν τον Απρίλιο του 2023. Μέχρι τότε, ωστόσο, οι επισκέπτες στη Λάρνακα θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την πλήρως αναβαθμισμένη διατηρητέα αποβάθρα. 

Τα έργα στην αποβάθρα θα αρχίσουν σύμφωνα με τον κ. Αλεξάνδρου, την 1η Νοεμβρίου και αναμένεται να ολοκληρωθούν πριν το καλοκαίρι του 2023. Οι εργασίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τοποθέτηση νέου φωτισμού και καθισμάτων και τη δημιουργία ενός μουσείου φωτογραφίας, στην είσοδο της αποβάθρας, όπου θα διοργανώνονται εκδηλώσεις.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X