Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ
  • Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΥΣ ΩΚΕΑΝΟΥΣ

Υποβρύχια Αμερικανική κάμερα, ενισχύει επιχειρησιακά την Κυπριακή αστυνομία

Στη φαρέτρα της Κυπριακής αστυνομίας προστέθηκε ακόμη ένα ακόμη εργαλείο για υποθαλάσσιες έρευνες. Σε επίσημη τελετή που πραγματοποιήθηκε στο χώρο της λιμενικής και ναυτικής αστυνομίας, εκπρόσωποι των ΗΠΑ παρέδωσαν την υποβρύχια κάμερα στην Αστυνομία Κύπρου.

Πρόκειται για μοντέλο Videoray Pro4, προηγμένης τεχνολογίας, η οποία αναμένεται να συμβάλλει στις έρευνες στο βυθό της θάλασσας, σε φράκτες και λίμνες. Έχει τη δυνατότητα έρευνας μεγίστου βάθους 300 μέτρων, δαγκάνα για ανέλκυση αντικειμένων και κάμερα μπροστά και πίσω για καταγραφή δεδομένων και λήψη φωτογραφιών, ενώ διαθέτει δύο προβολείς για χειρισμό και χρήση κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ο χειρισμός της κάμερας θα γίνεται ενσύρματα από τη ξηρά από τα μέλη της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας.

Σε χαιρετισμό του κατά την τελετή παράδοσης, ο Αρχηγός Αστυνομίας ανέφερε ότι, η Αστυνομία Κύπρου καλείται να διαχειριστεί ραγδαίες αλλαγές και εξελίξεις σε εθνικό και διεθνές επίπεδο στον τομέα της δημόσιας τάξης και ασφάλειας, που περιλαμβάνουν και τις αυξημένες και δικαιολογημένες απαιτήσεις των πολιτών.

Αλλαγές και εξελίξεις σε τομείς όπως είναι η τρομοκρατία, το διεθνές οργανωμένο έγκλημα, το έγκλημα στον κυβερνοχώρο, η παράνομη μετανάστευση, το οικονομικό έγκλημα, και η εμπορία προσώπων, αποτελούν παραδείγματα για την πολυπλοκότητα των σύγχρονων μορφών εγκλήματος, ανέφερε ο Αρχηγός Αστυνομίας, τονίζοντας ότι η Αστυνομία Κύπρου έχει πλήρη επίγνωση των προκλήσεων που καλείται να αντιμετωπίσει.

Με μεθοδικότητα σημείωσε ο αρχηγός Αστυνομίας, αναβαθμίζονται οι δυνατότητες της τόσο σε σχέση με το ανθρώπινο προσωπικό, όσο και σε σχέση με τον εξοπλισμό που διαθέτει και τις υπηρεσίες που παρέχει.

Στο πλαίσιο αυτό προχωρεί η εφαρμογή ενός στρατηγικού σχεδιασμού για αναδιάρθρωση, που έχει ως στόχο τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των δομών, μηχανισμών και κατά συνέπεια των υπηρεσιών που η Αστυνομία Κύπρου προσφέρει στην κοινωνία, υπογράμμισε ο Αρχηγός Αστυνομίας, αναφέροντας ότι η αξιοποίηση της τεχνολογίας και της επιστήμης, ως παράγοντες εξελιγμένης και επιχειρησιακά αποτελεσματικής αστυνόμευσης, αποτελεί μία από τις προτεραιότητες της Αστυνομίας.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X