Νέα

  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Σιγκαπούρη: Εντόπισαν την “πηγή” των μολυσμένων καυσίμων

Την «πηγή» των μολυσμένων καυσίμων αλλά και την διαδρομή τους ως την Σιγκαπούρη «αποκάλυψε» η Λιμενική Αρχή της Σιγκαπούρης που διεξήγε έρευνες καθώς περισσότερα από 200 πλοία τα προμηθεύτηκαν με αποτέλεσμα να παρουσιαστούν πολλά προβλήματα στις λειτουργίες τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία το μολυσμένο μαζούτ υψηλής περιεκτικότητας σε θείο φορτώθηκε στο λιμάνι Khor Fakkan, στο Εμιράτο της Σαρτζά, σε ένα δεξαμενόπλοιο και στάλθηκε σε πλωτές εγκαταστάσεις αποθήκευσης στην Τανγιόνγκ Πελεπάς της Μαλαισίας, για περαιτέρω ανάμειξη.

Η Glencore αγόρασε το καύσιμο τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο μέσω της Straits Pinnacle Pte Ltd, η οποία είχε συνάψει σύμβαση προμήθειας από την Unicious Energy Pte Ltd, ανέφερε η Λιμενική Αρχή. Το μικτό HSFO παραδόθηκε στη συνέχεια σε εγκαταστάσεις αποθήκευσης στη Σιγκαπούρη. Μέρος του μικτού HSFO πωλήθηκε επίσης από την Glencore στη Διεθνή PetroChina. Η Λιμενική Αρχή ανέφερε ότι εξέτασε δείγματα καυσίμων που ελήφθησαν από διάφορες πηγές, συμπεριλαμβανομένου του δεξαμενόπλοιου που παρέδωσε το HSFO από το λιμάνι Khor Fakkan, εγκαταστάσεις ανάμειξης καυσίμων και εγκαταστάσεις αποθήκευσης Glencore και PetroChina.

Η όλη εξέλιξη αποτέλεσε αφορμή για την συγκρότηση ομάδα ειδικών που θα εξετάσουν τις χημικές συνθέσεις για να καταρτίσουν κατάλογο των χημικών ουσιών που πρόκειται να υποβληθούν σε δοκιμή και των αντίστοιχων ορίων συγκέντρωσής τους. Η ομάδα εμπειρογνωμόνων αναμένεται να υποβάλει τις συστάσεις της σχετικά με πρόσθετα μέτρα για την ενίσχυση της διασφάλισης της ποιότητας των καυσίμων που παραδίδονται στη Σιγκαπούρη, κατεπειγόντως ενώ η Λιμενική Αρχή ενημέρωσε και τον ΙΜΟ.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X