Νέα

  • ΓΑΛΑΖΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προωθείται συμφωνία Κύπρου, Ελλάδας, Αιγύπτου για θαλάσσια ρύπανση, προς κύρωση αυτή με Ισραήλ

Προωθείται τριμερής Συμφωνία της Κυπριακής Δημοκρατίας, με Ελλάδα και Αίγυπτο για σχέδιο έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση θαλάσσιας ρύπανσης, όπως έχει ήδη συναφθεί με το Ισραήλ βάσει ενημέρωσης της οποίας έτυχε η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, ανέφερε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Πρόεδρος της Επιτροπής Γιώργος Λιλλήκας.
 
Η Επιτροπή Εξωτερικών συζήτησε την Τρίτη το κυρωτικό νομοσχέδιο της Συμφωνίας Εφαρμογής μεταξύ της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας, της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης του Κράτους του Ισραήλ για το Υπο-Περιφερειακό Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης για τη Θαλάσσια Ρύπανση.
 
Όπως ανέφερε ο κ. Λιλλήκας  η Επιτροπή συζήτησε τη Συμφωνία Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ για συνεργασία των τριών χωρών στην περίπτωση ατυχημάτων που προκαλούν ρύπανση στη θάλασσα.
 
Διατύπωσε την άποψη ότι η προς κύρωση συμφωνία είναι πάρα πολύ καλή, με περιβαλλοντική αξία, αφού πέρα των γεωτρήσεων για τους υδρογονάνθρακες η Ανατολική Μεσόγειος είναι από τις πιο πολυσύχναστες θάλασσες, για εμπορικούς σκοπούς.
 
«Ενημερωθήκαμε ότι παρόμοια συμφωνία προωθείται και με την Αίγυπτο», συμπλήρωσε.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X