Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Επιθέσεις σε εξέδρες πετρελαίου στην Κριμαία

Ανώτατος αξιωματούχος στην κατεχόμενη από τους Ρώσους Κριμαία ανέφερε επίθεση σε τρεις εξέδρες πετρελαίου που ελέγχονται από τη Ρωσία στη Μαύρη Θάλασσα. Το περιστατικό δεν έχει επιβεβαιωθεί από ουκρανικές στρατιωτικές πηγές.

Ο κυβερνήτης, επικεφαλής της ελεγχόμενης από τη Μόσχα κυβέρνησης της Κριμαίας, δήλωσε σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι τρεις τραυματίστηκαν και επτά αγνοούνται μετά από επίθεση σε εξέδρες που διαχειρίζεται η Chernomorneftegaz (Πετρέλαιο και φυσικό αέριο της Μαύρης Θάλασσας). Μια μικρή ομάδα φρουρών παραμένει στις εξέδρες για να διατηρήσει την παρουσία της και 94 επιζώντες έχουν εκκενωθεί.

Οι εξέδρες δεν έχουν ταυτοποιηθεί οριστικά, αλλά το κρατικό ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti ανέφερε ότι βρίσκονταν ανοιχτά της δυτικότερης χερσονήσου της Κριμαίας. Τα δεδομένα δορυφορικής ανίχνευσης πυρκαγιάς της NASA FIRMS φαίνεται να επιβεβαιώνουν μια πυρκαγιά, σε τοποθεσία έξω από τη δυτική ακτή της Κριμαίας.

Ουκρανοί αξιωματούχοι δεν έχουν αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση και η μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε δεν έχει επιβεβαιωθεί. Ο βουλευτής της Κρατικής Δούμας Μιχαήλ Σερεμέτ, Ρώσος εκλεγμένος αξιωματούχος από την Κριμαία, είπε ότι είναι πιθανό να χρησιμοποιήθηκαν «ξένοι πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς» στο χτύπημα. Το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ και η Δανία έχουν παράσχει στην Ουκρανία συστήματα αντιπυραυλικών πυραύλων Harpoon και οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκονται στη διαδικασία μεταφοράς συστημάτων πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς.

Σε μια προφανή πράξη αντιποίνων, οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας εξαπέλυσαν άλλο ένα κύμα επιθέσεων με πυραύλους Κρούζ  στην Οδησσό, μια από τις πολλές επιθέσεις από την αρχή της εισβολής, ανάμεσα τους και η επίθεση σε αποθήκη τροφίμων.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X