Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Ιορδανία: 11 νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες – Διαρροή τοξικού αερίου στο λιμάνι της Άκαμπα

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 250 νοσηλεύονται στο νοσοκομείο μετά από διαρροή τοξικού αερίου από δεξαμενή αποθήκευσης στο λιμάνι της Άκαμπα της Ιορδανίας, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Φαϊζάλ Αλ-Σαμπούλ.

Εξειδικευμένες ομάδες αντιμετώπιζαν τη διαρροή μετά την πτώση μιας δεξαμενής γεμάτης με τοξικό αέριο κατά τη μεταφορά της, με αποτέλεσμα να προκληθεί διαρροή στο σημείο, ανέφερε η Petra, επικαλούμενη τον εκπρόσωπο της Διεύθυνσης Δημόσιας Ασφάλειας.

Βίντεο που μεταδόθηκε από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης έδειξε έναν γερανό να σηκώνει ένα μεγάλο βυτιοφόρο από ένα φορτηγό και στη συνέχεια να το ρίχνει στο κατάστρωμα ενός πλοίου, προκαλώντας έκρηξη κίτρινου καπνού και στέλνοντας τους εργάτες της αποβάθρας να τρέχουν μακριά.

Η περιοχή εκκενώθηκε αμέσως, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Άκαμπα Μοχάμαντ Αλ Ραντάγια, ο οποίος δήλωσε ότι η κατάσταση «είχε τεθεί υπό έλεγχο». Οι τοπικές αρχές κάλεσαν επίσης τους πολίτες της Άκαμπα να κλείσουν και να σφραγίσουν τις πόρτες και τα παράθυρα και να αποφύγουν να βγουν έξω.

Ο διευθυντής του Τμήματος Υγείας της Άκαμπα, Δρ Τζαμάλ Ομπεϊντάτ, ανακοίνωσε ότι τα νοσοκομεία της πόλης είναι γεμάτα, αφού έφτασαν στη μέγιστη χωρητικότητά τους, επιπλέον άνοιξε ένα νοσοκομείο πεδίου για την υποδοχή τραυματιών.

Ο Ομπεϊντάτ πρόσθεσε ότι τα περιστατικά ασφυξίας από αέριο παραπέμπονται σε κέντρα υγείας, σημειώνοντας ότι η κατάσταση της υγείας των τραυματιών είναι μεταξύ μέτριας και κρίσιμης κατάστασης.

Ο σύμβουλος θωρακικών παθήσεων, Dr. Μχανέντ Αλ- Ταραουνέχ, δήλωσε ότι το αέριο που διέρρευσε από τη δεξαμενή, το οποίο πιστεύεται ότι είναι χλώριο, είναι μια πολύ τοξική ουσία, η οποία μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τις γύρω περιοχές.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X