Νέα

  • ΣΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Γάλλος ναυτικός επέζησε 16 ώρες κάτω από το σκάφος του, στον παγωμένο Ατλαντικό

Ενας 62χρονος Γάλλος επέζησε για 16 ώρες σε θύλακα αέρα μέσα στο αναποδογυρισμένο ιστιοφόρο του στον Ατλαντικό Ωκεανό, προτού διασωθεί από δύτες της ισπανικής ακτοφυλακής σε μια επιχείρηση που περιέγραψαν ως «στα όρια του ακατόρθωτου». Το «Jeanne SOLO Sailor», μήκους 12 μέτρων, έστειλε σήμα κινδύνου στις 20:23 τη Δευτέρα 2 Aυγούστου, 14 μίλια από τα νησιά Σισάργκας στα ανοικτά της βορειοδυτικής περιοχής της Γαλικίας της Ισπανίας.

Τα δεδομένα παρακολούθησης δείχνουν ότι είχε αποπλεύσει από την Λισαβόνα το πρωί της Κυριακής. Αμέσως απέπλευσαν ένα σωστικό πλοίο που μετέφερε πέντε δύτες και τρία ελικόπτερα, ένα από τα οποία εντόπισε το αναποδογυρισμένο σκάφος καθώς ο ήλιος έδυε. Ενας δύτης ανέβηκε στο κύτος του πλοίου για να αναζητήσει σημεία ζωής και ο άνδρας που βρισκόταν μέσα, ο οποίος δεν κατονομάστηκε, απάντησε στο χτύπημα του στο κύτος χτυπώντας από μέσα.

Με τη θάλασσα πολύ ταραγμένη για να επιχειρήσουν διάσωση, προσάρτησαν πλευστικά μπαλόνια στο κύτος του ιστιοφόρου για να το αποτρέψουν από το να βυθιστεί περαιτέρω και περίμεναν μέχρι το πρωί. Δύο δύτες κολύμπησαν κάτω από το σκάφος για να βοηθήσουν τον 62χρονο, τον οποίο βρήκαν να φοράει στολή επιβίωσης από νεοπρέν και βυθισμένο στο νερό μέχρι τα γόνατά του.

Ισπανοί δύτες πάνω στο σκάφος και ένας μέσα στη θάλασσα στην επιχείρηση διάσωσης του 62χρονου Γάλλου – Salvamento Maritimo/Handout via REUTERS

Ο Βιτσέντε Κομπέλο, μέλος της ομάδας ειδικών επιχειρήσεων της ακτοφυλακής, είπε σε τοπικό σταθμό ότι ο άνδρας πήδηξε οικειοθελώς στο παγωμένο νερό και κολύμπησε κάτω από τη βάρκα για να φτάσει στην επιφάνεια της θάλασσας. «Με δική του πρωτοβουλία, μπήκε στο νερό και έκανε ελεύθερη κατάδυση, βοηθούμενος από τους δύτες που αναγκάστηκαν να τον τραβήξουν γιατί του ήταν δύσκολο να βγει στην επιφάνεια λόγω της στολής του», είπε.

Εγινε αεροδιακομιδή του στο νοσοκομείο για εξετάσεις αλλά πήρε εξιτήριο καθώς δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας.

Πηγή : gurdian/protagon

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X