Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Από τον χώρο της Ναυτιλίας ο Ελληνοαμερικάνος που διεκδικεί την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

Ένα φρέσκο πρόσωπο, ο 35χρονος Ελληνοαμερικάνος επενδυτής στον τομέα της ναυτιλίας, έγινε πρωτοσέλιδο αυτή την εβδομάδα αφού δήλωσε την πρόθεση του να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, καθιστώντας τον εαυτό του ως τον πέμπτο υποψήφιος που θα μπει στην κούρσα.

Ο Στέφανος Κασσελάκης κατέθεσε την υποψηφιότητά του με την αποστολή επιστολής στη Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων Κρήτης στις 28 Αυγούστου, επιβεβαιώνοντας τις φήμες που τον ήθελαν να διεκδικεί την προεδρία του κόμματος. 

Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ θα εκλέξουν νέο αρχηγό στις 10 Σεπτεμβρίου και εάν χρειαστεί σε δεύτερο γύρο ψηφοφορίας στις 16 Σεπτεμβρίου.

Με ένα βίντεο τεσσάρων λεπτών και 20 δευτερολέπτων και ένα κείμενο 560 λέξεων, ο Κασσελάκης δρομολόγησε την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, διεκδικώντας να βγει έξω από τα στενά κομματικά γεωγραφικά όρια.

Ο Κασσελάκης, ο οποίος έζησε και εργάστηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες, ήταν υποψήφιος για την πολιτειακή λίστα του κόμματος στις γενικές εκλογές του 2023, αλλά δεν εξελέγη. Σύμφωνα με το βιογραφικό του, εργάστηκε επίσης ως εθελοντής στο επιτελείο του τότε γερουσιαστή Τζο Μπάιντεν το 2018.

Τοποθετείται ως ένας αυτοδημιούργητος άνθρωπος, που υποστηρίζει την κοινωνική ισότητα, τον διαχωρισμό εκκλησίας και κράτους και την κατάργηση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας.

«Γνωρίζω ότι δεν έχω εμπειρία πολιτικού κόμματος. Η εμπειρία μου είναι στην επαγγελματική και κοινωνική ζωή. Η υποψηφιότητα που καταθέτω τώρα δείχνει έναν άλλο δρόμο: Από την κοινωνία, για την κοινωνία. Έχουν χαθεί αρκετές γενιές. Ήρθε η ώρα να χτίσουμε το Ελληνικό Όνειρο που τόσο χρειαζόμαστε», ανέφερε σε ανάρτησή του στα social media.

Ο Κασσελάκης δεν έχει επισημάνει λεπτομέρειες για τις επενδύσεις τους του στις Tiptree Marine, SwiftBulk και SwiftTanker.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X