Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

“Ακυβέρνητο” κλουβί ιχθυοκαλλιέργειας στη θάλασσα του Βασιλικού

Ένα ακυβέρνητο κλουβί ιχθυοκαλλιέργειας θεάθηκε να παρασύρεται από τα κύματα στη θάλασσα της περιοχής Βασιλικού, προκαλώντας στην αρχή ανησυχία, διότι θα μπορούσε να αποτελέσει κίνδυνο για τη ναυσιπλοϊα στην περιοχή.

Στην περιοχή έπνεαν δυνατοί άνεμοι μέχρι πέντε μποφόρ, όπως είχε προειδοποιήσει τη ναυσιπλοϊα και τους αλιείς η Μετεωρολογική υπηρεσία. Η θαλασσοταραχή είχε ως αποτέλεσμα να αποκολλήσει ένα από τα κλουβιά ιχθυοκαλλιέργειας στην περιοχή και το κλουβί έκανε τη «βόλτα του» παραδομένο στα κύματα.

Στο σημείο του λιμανιού Βασιλικού έσπευσε η εταιρεία VTS που διατηρεί πλωτά μέσα (ρυμουλκά) στην περιοχή, προκειμένου να αποτρέψει τη σύγκρουση σε κάποιο πλοίο που ήταν αγκυροβολημένο ή σε κάποια λιμενική εγκατάσταση. 

Στη θέα και μόνο του κλουβιού δεν ήταν λίγοι που αψήφησαν το κρύο, έστειλαν το sms τους για κατ΄εξαίρεση μετακίνηση και έτρεξαν με το ψαροκάλαμο τους κρατώντας θέση στις ακτές, για να αποκομίσουν πλούσια λεία με ψάρια που μπορεί να απελευθερώθηκαν.

Το κλουβί ιχθυοκαλλιέργειας δεν άργησε να απομακρυνθεί, αφού οι ισχυροί άνεμοι και τα κύματα το παρέσυραν με κατεύθυνση τη Λάρνακα.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X