Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Το… “έλα να δεις” στο λιμάνι του Πειραιά – Χιλιάδες αδειούχοι δημιουργούν το αδιαχώρητο

Κατά χιλιάδες μαζεύονται οι αδειούχοι αυτές τις μέρες στα λιμάνια Πειραιά και Ραφήνας, με το φαινόμενο να κορυφώνεται τις μέρες αιχμής του Αυγούστου με ντόπιους και ξένους να αναζητούν ανάσα δροσιάς στη νησιωτική Ελλάδα.

Εκατό χιλιάδες και πλέον επιβάτες υπολογίζεται να διακινηθούν από το λιμάνι του Πειραιά, για μια απόδραση στα νησιά των Κυκλάδων, την Κρήτη, τη Ρόδο, το Βόρειο Αιγαίο και τον Αργοσαρωνικό. Εικόνες που μεταδίδονται από το λιμάνι του Πειραιά είναι ενδεικτικέςς της κατάστασης.

Από τα στοιχεία του Λιμενικού, προκύπτει ότι από 1 έως 27 Ιουλίου είχαν αναχωρήσει από το λιμάνι του Πειραιά για όλους τους προορισμούς 658.421 επιβάτες και από το λιμάνι της Ραφήνας 149.699 επιβάτες. Σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2021 καταγράφεται αύξηση 12,3% από το λιμάνι του Πειραιά και 11,6% από τη Ραφήνα. Το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2021 είχαν αναχωρήσει από το λιμάνι του Πειραιά 585.787 επιβάτες, ενώ το 2019 είχαν αναχωρήσει 727.126 επιβάτες.

Το λιμενικό σώμα έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διευκόλυνση των επιβατών, καθώς καλούνται όσοι ταξιδεύουν, να βρίσκονται μία ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου, λόγω αυξημένης κίνησης στους περιμετρικούς δρόμους.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X