Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

To ρετρό φέρι δημοπρατήθηκε και θα γίνει κέντρο διασκέδασης

Μπορεί στην Κύπρο, τα ονόματα τους,  να μην είναι ιδιαίτερα γνωστά στο ευρύ κοινό. Εντούτοις στις ΗΠΑ, αλλά και σε άλλες χώρες του κόσμου στις οποίες προβάλλεται η πετυχημένη σατιρική εκπομπή , “Saturday Night Live”, οι κωμικοί Κόλιν Τζόστ και Πήτ Ντέιβιντσον, θεωρούνται από τα αγαπημένα παιδιά της κωμωδίας.

Φαίνεται όμως ότι οι δυο τους, αποφάσισαν να επεκτείνουν τη φήμη τους και σε άλλους τομείς, καθώς όπως έγινε γνωστό, οι δυο αστέρες αγόρασαν  ένα φέρι 2.100 μικτών τόνων. Η πολιτεία της Νέας Υόρκης είχε δημοπρατήσει ένα γνωστό, για την περιοχή πλοίο που παρείχε τις υπηρεσίες του στους πολίτες για 55 χρόνια, πραγματοποιώντας διαδρομές μεταξύ Μανχάταν και Στέιτεν Άιλαντ.

Οι δύο κωμικοί, μαζί με ένα στέλεχος ακινήτων στη Νέα Υόρκη και ιδιοκτήτη κωμικού κλαμπ, κέρδισαν την προσφορά με 280.100 δολάρια για το Τζόν Φ. Κένεντι. Πληροφορίες αναφέρουν ότι σχεδιάζουν να μετατρέψουν το παροπλισμένο πλοίο σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης.

Η πόλη της Νέας Υόρκης είχε στο στόλος της το φέρι από το 1905. Το πλοίο μετέφερε περίπου 25 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως σε μια διαδρομή 5,2 μιλίων από τα μέσα της δεκαετίας του 1960. Την ίδια διαδρομή πραγματοποιούσαν και δύο αδελφά πλοία, το American Legion και το Herbert H. Lehman . Κάθε ένα από τα σκάφη είχε μήκος 297 πόδια, με δοκό 70 ποδιών και βύθισμα πάνω από 13 πόδια. Η χωρητικότητα του, επέτρεπε 3.055 επιβάτες μαζί με πλήρωμα 13 ατόμων. Η ντίζελ-ηλεκτρική κίνηση παρείχε 6.500 ίππους με ταχύτητα εξυπηρέτησης 16 κόμβων.

Δύο από τα πλοία της κατηγορίας είχαν προηγουμένως αποσυρθεί, αλλά το Κένεντι παρέμεινε σε υπηρεσία μέχρι τον Αύγουστο του 2021, όταν αντιμετώπισε μηχανικά προβλήματα και αντικαταστάθηκε από ένα σύγχρονο φέρι.

Η πόλη της Νέας Υόρκης ξεκίνησε μια δημοπρασία με αρχική προσφορά 125.000 δολάρια.

Το πλοίο είχε αναπτύξει πιστούς θαυμαστές στη Νέα Υόρκη και μεταξύ αυτών, οι λάτρεις των πορθμείων, οι οποίοι κατέκλυσαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να θρηνήσουν για πιθανή διάλυση του. Εκπρόσωπος των πλειοδοτών, ανέφερε ότι οι νέοι αγοραστές του, αποφάσισαν ότι ήταν πολύ εμβληματικό για να το αφήσουν να φύγει, οπότε παρενέβησαν για να σώσουν το πλοίο. Η δημοπρασία περιλαμβάνει συνολικά 36 προσφορές που ελήφθησαν πριν κλείσει στις 19 Ιανουαρίου. Η πόλη της Νέας Υόρκης αναφέρει ότι έχει πλέον 10 ημέρες για να μετακινήσει το πλοίο μακριά από την προβλήτα της πόλης στο Staten Island.

Αυτή τη στιγμή, οι τρεις νέοι ιδιοκτήτες αναζητούν ένα ναυπηγείο ή μια κατάλληλη προβλήτα για το πλοίο μέχρι να καθορίσουν τη μόνιμη θέση του.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X