Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Shell και Ocean Infinity βάζουν πλώρη για ρομποτικά αλιευτικά

Tην από κοινού κατασκευή μη επανδρωμένων αλιευτικών σκαφών, αποφάσισαν ο πετρελαϊκός κολοσσός Shell και η εταιρεία Ocean Infinity, η οποία κατασκευάζει και διαχειρίζεται ρομποτικά σκάφη.

Ο συνδυασμός της τεχνογνωσίας σε θέματα αλιείας από τη μεριά της Shell σε συνδυασμό με την προσφορά του ρομποτικού στόλου «Armada» της Ocean Infinity θα ευνοήσει τις αλιευτικές διαδικασίες ως προς τη δραστηριοποίηση σε θαλάσσιες περιοχές με μεγάλους πληθυσμούς έμβιων οργανισμών.

Ο στόλος ρομποτικών σκαφών «Armada» της Ocean Infinity θα βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία από το επόμενο έτος. Όλα τα μη επανδρωμένα σκάφη εξοπλίζονται με προηγμένα αυτόνομα υποβρύχια οχήματα (AUVs), τα οποία προσφέρουν δυνατότητες παρακολούθησης υποβρύχιων περιοχών σε ευρεία κλίμακα.

Σύμφωνα με την εταιρεία, Ocean Infinity, η λειτουργία του ρομποτικού, μη επανδρωμένου στόλου της αναμένεται να δημιουργήσει νέα δεδομένα, καθώς οι αλιευτικές διαδικασίες θα διεξάγονται στο υψηλότερο επίπεδο ασφαλείας και χωρίς την απαίτηση για ανθρώπινη παρουσία επί του πλοίου.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X