Νέα

  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ

“Multimarine” και “Spanopoulos” ενώνουν δυνάμεις για την προβλήτα στο τερματικό Βασιλικού

Οι εταιρείες Multimarine Services Ltd” και και “Spanopoulos Group”, ενώνουν τις δυνάμεις τους για την κατασκευή του μεγαλεπήβολου έργου της προβλήτας στον Τερματικό Σταθμό Φυσικού Αερίου στο Βασιλικό.

Μετά από διεθνή διαγωνισμό, η συσταθείσα Κοινοπραξία μεταξύ της Κυπριακής εταιρείας Multimarine Services Ltd και της Ελληνικής εταιρείας  ΙΜ Marine Cyprus LTD (συμφερόντων του Ελληνικού “Spanopoulos Group”), κηρύχθηκε ανάδοχος για την εκτέλεση της σύμβασης που αφορά στην κατασκευή της προβλήτας στον Τερματικό Σταθμό εισαγωγής LNG και επαναεριοποίησής του σε Φυσικό Αέριο στο Βασιλικό, και πλέον το έργο βρίσκεται και επίσημα σε τροχιά υλοποίησης.

Η σύμβαση υπεγράφη μεταξύ των μελών της Κοινοπραξίας και του Κινεζικού Επενδυτικού Σχήματος CPP-METRON CONSORTIUM LTD (CMC), θυγατρικής εταιρείας του Ομίλου China Petroleum Pipeline Engineering Co., Ltd (CPP).

Το πλάνο υλοποίησης του έργου τίθεται πλέον και επίσημα σε ισχύ, με εκτιμώμενη ημερομηνία ολοκλήρωσης του το τέταρτο τρίμηνο του 2023. 

Το έργο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων – την κατασκευή προβλήτας συνολικού μήκους περίπου 1500 μέτρων, με την υλοποίηση της οποίας θα προσδένεται το πλοίου FSRU (Πλωτός Τερματικός Σταθμός Αποθήκευσης και Επαναεριοποίησης Φυσικού Αερίου). Σημειώνεται δε ότι η ναυπήγηση του εν λόγω πλοίου, αναμένεται να ολοκληρωθεί στο επόμενο χρονικό διάστημα στα ναυπηγεία της COSCO στη Σαγκάη της Κίνας. 

Η προετοιμασία για την κατασκευή της προβλήτας ξεκίνησε προ εβδομάδων με την πρώτη μεγάλη παραλαβή των μεταλλικών σωλήνων, οι οποίοι εκφορτώθηκαν στο λιμάνι του Βασιλικού και αποθηκεύτηκαν στο χώρο του Έργου.

Από κοινού οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι των συμμετεχουσών στη Κοινοπραξία εταιρειών  κκ. Ρένος Φωκάς και Μιχαήλ Σπανόπουλος, ευχαρίστησαν τη CMC για την εμπιστοσύνη που έδειξε με την ανάθεση της σύμβασης στο κατασκευαστικό τους σχήμα.

Ο κύριος Φωκάς, χαρακτήρισε το εν λόγω έργο σημαντικό ορόσημο για τη Multimarine, της οποίας υπήρξε ιδρυτής και ηγείται τα τελευταία 20 και πλέον έτη. Πρόσθεσε επίσης ότι με αυτό το εμβληματικό έργο, τροχιοδρομούνται δύο σημαντικοί άξονες: “Εν πρώτοις, ενισχύεται η θέση της Multimarine ως της κυριότερης παρόχου υπηρεσιών Engineering, Fabrication & Logistics σε έργα που υλοποιούνται στην Ανατολική Μεσόγειο στους τομείς των Υδρογονανθράκων και των ΑΠΕ. Και εν συνεχεία, η στρατηγική συνεργασία μας με την εταιρεία του κ. Σπανόπουλου στοχεύουμε να αποτελέσει τη βάση για την εκτέλεση παρόμοιας κλίμακας Ενεργειακών Έργων και στο μέλλον”.

Ολοκληρώνοντας δήλωσε, “Προσβλέπουμε σε μια ασφαλή και επιτυχημένη διεκπεραίωση αυτού του συναρπαστικού και πολυδιάστατου ενεργειακού έργου για την Κύπρο μας”. 

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X