Νέα

  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ

MAERSK, CMA CGM και Hapag-Lloyd, αναστέλλουν υπηρεσίες

MAERSK, CMA CGM και Hapag-Lloyd ανέστειλαν μέχρι νεοτέρας όλα τα services που έχουν προσεγγίσεις στην εμπόλεμη θαλάσσια ζώνη της Μ. Θάλασσας και τα Ουκρανικά και Ρωσικά λιμάνια.

Και οι τρείς ναυτιλιακές εταιρίες εμπορευματοκιβωτίων έχουν ενημερώσει το πελατειακό τους δυναμικό με ειδικές ανακοινώσεις για την αναστολή των υπηρεσιών προς την εν λόγω ζώνη αλλά και για τους κινδύνους εκτροπής φορτίων που πλέον υπόκεινται σε απαγόρευση στο πλαίσιο των κυρώσεων που έχουν ανακοινώσει ΗΠΑ και Ε.Ε..

Στο μεταξύ έχουν εκφραστεί ανησυχίες σχετικά με ορισμένες σιδηροδρομικές διαδρομές που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά αγαθών όπως ο Υπερσιβηρικός Σιδηρόδρομος. Οι πρώτες επιπτώσεις πάντως από τις εξελίξεις της σύρραξης ήταν η αύξηση των ασφαλίστρων κατά κινδύνων πολέμου και τα επιπρόσθετα κόστη από τις παρακάμψεις της εμπόλεμης ζώνης και των αναγκαστικών μεταφορτώσεων.

Σύμφωνα πάντως με τις πρώτες εκτιμήσεις έχουν σημειωθεί διαταραχές στις «λούπες» των feeders services στην Μ. Θάλασσα και στις διασυνδέσεις με λιμάνια του Αιγαίου ενώ έχουν εκφραστεί φόβοι για το ενδεχόμενο ο κυβενοπόλεμος που έχει ξεσπάσει στο περιθώριο της σύρραξης των δύο χωρών να «κτυπήσει» τομείς των συνδυασμένων μεταφορών με ότι αυτό συνεπάγεται.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X