Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

ICC International Maritime Bureau : 37 πειρατείες την πρώτη τριμηνία του 2022

Η τελευταία παγκόσμια έκθεση πειρατείας και ένοπλων ληστειών του ICC International Maritime Bureau κατέγραψε 37 περιστατικά τους πρώτους τρεις μήνες του 2022 σε σύγκριση με 38 περιστατικά την ίδια περίοδο πέρυσι.

Χάρη στις προσπάθειες που καταβλήθηκαν από τις ναυτιλιακές αρχές της περιοχής, δεν αναφέρθηκαν απαγωγές πληρωμάτων εντός των υδάτων του Κόλπου της Γουινέας το πρώτο τρίμηνο του 2022. Ωστόσο αναφορές για ένοπλες ληστείες έχουν επίσης καταγραφεί στα αγκυροβόλια της Αγκόλας και της Γκάνας καθώς και μία περίπτωση στην Ακτή Ελεφαντοστού όπου σε πειρατική επίθεση σε δεξαμενόπλοιο 17μέλη του πληρώματος κρατήθηκαν όμηροι.

Πρόκειται για μια ευπρόσδεκτη αλλαγή σε σύγκριση με 40 απαγωγές πληρωμάτων την ίδια περίοδο το 2021. Οι προσπάθειες των περιφερειακών και διεθνών ναυτικών έχουν επίσης ως αποτέλεσμα τη μείωση των αναφερόμενων περιστατικών από 16 το πρώτο τρίμηνο του 2021 σε 7 κατά την ίδια περίοδο το 2022.

Σχεδόν το 30% όλων των περιστατικών που αναφέρθηκαν παγκοσμίως από τις αρχές του 2022 ήταν κατά των πλοίων που πλέουν στα Στενά της Σιγκαπούρης. Ενώ αυτά θεωρούνται χαμηλού επιπέδου ευκαιριακά εγκλήματα και εμπίπτουν στον ορισμό των ένοπλων ληστειών εξακολουθούν να κινδυνεύουν τα πληρώματα των πλοίων.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X