Νέα

  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ

H Oυκρανική κρίση, προκαλεί αναταράξεις στη Διεθνή Ναυτιλία

Σχέδια έκτακτης ανάγκης καταστρώνει η διεθνής ναυτιλία μετά την απόφαση του Πούτιν να προχωρήσει σε αναγνώριση δυο ρωσόφωνων δημοκρατιών και το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων από την πλευρά της Δύσης.

Το «πολεμικό κλίμα» δημιουργεί αναστάτωση στη ναυτιλία και η αβεβαιότητα πιθανότατα θα επηρεάσει τις ναυτιλιακές αγορές καθώς οι ροές αργού πετρελαίου, φυσικού αερίου/LNG, άνθρακα και σιτηρών θα διαταραχθούν, πιθανώς ενισχύοντας τη ζήτηση σε τονομίλια ανάλογα με τον βαθμό των κυρώσεων.

Η άνοδος των τονομιλίων σημαίνει μεταφορές προϊόντων προς την Ευρώπης από πιο μακρινές περιοχές άρα θα υπάρξει ανάγκη για περισσότερα πλοία με επιπτώσεις στους ναύλους. Από την άλλη πλευρά υπάρχουν και λίγες κατηγορείς πλοίων που προσωρινά τουλάχιστον θα πληγούν.

Για παράδειγμα το 70% των δυτικών εξαγωγών αργού της Ρωσίας αποστέλλονται μέσω aframax, με αποτέλεσμα εάν επιβληθούν περιορισμοί στην εξαγωγή ρωσικού αργού πετρελαίου αυτό το τμήμα των δεξαμενοπλοίων θα πληγεί επεσήμανε η BRS.

Πάντως στους περισσότερους ναυτιλιακούς κλάδους θα καταγραφεί άνοδος τονομιλίων, δεδομένου ότι η Ευρώπη θα στραφεί σε πιο μακρινές περιοχές για να προμηθευθεί πετρέλαιο, αέριο, στάρι, άνθρακα.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X