Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

H Kύπρος αποκτά επιτέλους ναυτοδικείο

Στη δημιουργία δυο δικαστηρίων – ναυτικού και εμπορικού, προχωρά και επίσημα η Κύπρος μετά την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου από την κυπριακή Βουλή, η οποία ενέκρινε τη μεταρρύθμιση με 44 ψήφους υπέρ και 7 κατά.

Σε δηλώσεις της στο ΡΙΚ, η Υπουργός Δικαιοσύνης Στέφη Δράκου, έκανε λόγο για μία Ουσιαστική αλλαγή και μεγάλο βήμα, στα πλαίσια της μεταρρύθμισης, η οποία καθιστά την Κύπρο διεθνές κέντρο διευθετήσεων εμπορικού και ναυτικού χαρακτήρα.

Ειδικά για το ναυτοδικείο, η κυρία Δράκου έκρινε ως επωφελή τη λειτουργία τους, καθώς θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην γρήγορη εκδίκαση όλων των ναυτικών υποθέσεων, υπενθυμίζοντας ότι η κυπριακή ναυτιλία κατατάσσεται τρίτη στην Ευρώπη στους τομείς της εμπορικής δραστηριότητας.

Μέχρι σήμερα οι υποθέσεις δικάζονταν από τα επαρχιακά δικαστήρια.

Η αρμόδια υπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι η λειτουργία του ναυτοδικείου και εμπορικού δικαστηρίου θα δημιουργήσει και την εξειδίκευση, βοηθώντας στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων, καθώς δόθηκε η δυνατότητα υπό κάποιες προϋποθέσεις η χρήση της αγγλικής γλώσσας για να εξυπηρετούνται και οι ξένοι επενδυτές, ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα της Κύπρου και την ποιότητα των αποφάσεων.

Τόνισε παράλληλα ότι στην Κύπρο, έχουμε τους εξειδικευμένους νομικούς που θα τα στελεχώσουν τα δικαστήρια, αναφέροντας ότι το νομοσχέδιο δίνει την ευχέρεια στον δικηγορικό κόσμο που έχει εμπειρία σε αυτά τα θέματα, να αιτηθεί για να πληρώσει θέσεις σε αυτά τα δυο δικαστήρια.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X