Νέα

  • ΣΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

H απίστευτη ιστορία ψαρά – τον κατάπιε και τον έφτυσε μεγάπτερη φάλαινα

Ένας ψαράς αστακών στο Κέιπ Κοντ βίωσε τον απόλυτο τρόμο όταν πίστεψε πως δεχόταν επίθεση από καρχαρία ώσπου… συνειδητοποίησε ότι βρίσκεται μέσα στο στόμα μιας φάλαινας, χωρίς αυτό να μετριάσει την ταραχή του φυσικά. 


Ο 56χρονος Μίκαελ Πάκαρντ περιγράφει στο BBC την ιστορία του που ξεκινά με τον ίδιο να καταδύεται στα ανοικτά του Πρόβινσταουν, στη Μασσαχουσέττη. Ο Πάκαρντ λέει πως ενώ κολυμπούσε στα βαθιά, ένιωσε ένα ανεξήγητο χτύπημα και ξαφνικά όλα σκοτείνιασαν γύρω του. Αρχικά σκέφτηκε πως έγινε στόχος ενός μεγάλου λευκού καρχαρία μέχρι που παρατήρησε πως δεν υπήρχαν πουθενά δόντια. 

«Τότε κατάλαβα. Ω Θεέ μου. Είμαι στο στόμα μιας φάλαινας και προσπαθεί να με καταπιεί. Αυτό είναι. Θα πεθάνω». Σκέφτηκε τα παιδιά του, ηλικίας 12 και 15 ετών και τη σύζυγό του, περιμένοντας το τέλος για περίπου 30 με 40 δευτερόλεπτα.

«Τότε ξαφνικά τινάχτηκε στην επιφάνεια, τραντάχτηκε και άρχισε να κουνά το κεφάλι του. Τινάχτηκα στον αέρα και προσγειώθηκα στο νερό. Ήμουν ελεύθερος και επέπλεα. Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Είμαι εδώ για να πω την ιστορία». 

Ένας συνάδελφος του στην επιφάνεια, προσπαθούσε εναγωνίως να εντοπίσει μπουρμπουλήθρες οξυγόνου που θα πρόδιδαν τις οριζόντιες συντεταγμένες του. Ο ίδιος ήταν τελικά εκείνος που κατάφερε να τον τραβήξει και πάλι μέσα στην ασφάλεια του πλοιαρίου τους, όταν τον έφτυσε η φάλαινα. 

Από το περιστατικό ο Πάκαρντ βγήκε σώος αλλά με ένα στραμπουλιγμένο γόνατο. Παρά τις εκκλήσεις τις συζύγου του να βρει κάποια άλλη δουλειά, ο ψαράς επιμένει πως δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει της 40χρονη καριέρα του, ούτε μετά από αυτό το περιστατικό. 

Οι μεγάπτερες φάλαινες μπορούν να φτάσουν σε μήκος τα 15 μέτρα και σε βάρος τους 36 τόνους. Σύμφωνα με το WWF απομένουν μόλις 60.000 παγκοσμίως.

«Κατά λάθος», κύριε Πάκαρντ

Τα τεράστια θηλαστικά του βυθού, συνηθίζουν να τρώνε ανοίγοντας διάπλατα το στόμα τους και να καταβροχθίζουν όσο περισσότερα ψάρια και κριλ μπορούν. Βιολόγοι της θαλάσσιας πανίδας εξηγούν πως αυτό που συνέβη στον κ. Πάκαρντ ήταν καθαρά «κατά λάθος ατύχημα» ενώ ένας ειδικός που μίλησε στους Cape Cod Times δήλωσε πως δεν έχει καταγραφεί ποτέ περίπτωση φάλαινας που να έχει καταπιεί άνθρωπο. 

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X