Νέα

  • Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΥΣ ΩΚΕΑΝΟΥΣ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Bραβείο ESPO για το λιμάνι της Βαρκελώνης

Το λιμάνι της Βαρκελώνης κέρδισε το βραβείο ESPO 2022 σε αναγνώριση του ρόλου των θαλάσσιων επιβατικών μεταφορών στην ενίσχυση της συνδεσιμότητας της πόλης και στην παροχή προστιθέμενης αξίας στην τοπική κοινότητα.

Το βραβείο ESPO απονεμήθηκε από τη Magda Kopczynska, διευθύντρια καινοτόμου και βιώσιμης κινητικότητας στο τμήμα κινητικότητας και μεταφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG MOVE), κατά τη διάρκεια της παραδοσιακής τελετής στις Βρυξέλλες.Το λιμάνι κέρδισε το βραβείο ESPO 2022 για το έργο της «Το λιμάνι σας ανοίγει ξανά».

Το έργο περιλαμβάνει τη βαθύτερη ενσωμάτωση του παλιού λιμανιού της Βαρκελώνης και της πόλης μέσω της ολοκλήρωσης της αναδιοργάνωσης της επιβατικής κίνησης. Περιλαμβάνει τη μεταφορά ενός πλοίου και δύο τερματικών σταθμών κρουαζιέρας από την περιοχή του παλιού λιμανιού σε μια προβλήτα που βρίσκεται στο εμπορικό λιμάνι αποκλειστικά αφιερωμένο στους επιβάτες και τη μετεγκατάσταση ενός τερματικού σταθμού πολλαπλών χρήσεων στο εμπορικό λιμάνι.

Ο Δημήτρης Θεολογίτης, Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του βραβείου ESPO, δήλωσε για το νικητήριο έργο: «Ένα από τα σημαντικότερα τρέχοντα ευρωπαϊκά λιμενικά επενδυτικά έργα, είναι αξιοθαύμαστο, καθώς ακολουθεί πιστά ένα σχέδιο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1992. Συγκεντρώνει πολλούς δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, επενδύει σε πράσινες τεχνολογίες για την ελαχιστοποίηση των εξωτερικών επιδράσεων, ανταποκρίνεται στις επιθυμίες της πόλης υποδοχής της, δίνοντας πίσω πολύτιμους παραθαλάσσιους χώρους και επιλύοντας σημαντικά προβλήματα συμφόρησης».

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X