Νέα

  • ΣΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Αποκαρδιωτικές εικόνες – 230 φάλαινες, εξόκειλαν στις δυτικές ακτές της Τασμανίας

Δεν είχε αίσιο τέλος η προσπάθεια διάσωσης περίπου 230 φαλαινών που είχαν εξοκείλει σε ακτή της Τασμανίας στην Αυστραλία, καθώς όπως ανακοινώθηκε οι 200 εξ αυτών δεν τα κατάφεραν.

Η επιχείρηση για τη διάσωση των φαλαινών-πιλότων ξεκίνησε την Τετάρτη με τον επικεφαλής της να ανακοινώνει την Πέμπτη ότι τα περισσότερα από τα μεγαλόσωμα θηλαστικά στην παραλία είχαν πεθάνει.

«Δυστυχώς είχαμε μεγάλο αριθμό θνητότητας σε αυτή την περίπτωση. Τοποθετήσαμε τις φάλαινες το βράδυ για να έχουμε καλύτερη πρόσβαση το πρωί. Πλέον έχουμε περίπου 35 φάλαινες που είναι ακόμα ζωντανές. Ο βασικός μας στόχος είναι πλέον να τις σώσουμε και να τις στείλουμε στην ανοιχτή θάλασσα» δήλωσε ο επικεφαλής της επιχείρησης.

Περιγράφοντας τις συγκλονιστικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν την Τετάρτη εξήγησε ότι έγινε μια διαδικασία triage,  «αναγνωρίσαμε, δηλαδή, τα ζώα που είχαν τις περισσότερες ελπίδες να επιζήσουν.

Όσες φάλαινες ήταν ζωντανές τις φροντίσαμε κάνοντας σκιά ή ρίχνοντας νερό προκειμένου να κάνουμε καλύτερες τις συνθήκες στην παραλία».

Οι λόγοι των περιστατικών αυτών δεν είναι γνωστοί. Επιστήμονες εκτιμούν ότι ενδέχεται να οφείλεται στο γεγονός ότι ομάδες κητών εξοκείλουν αφού αναζητούν τροφή πολύ κοντά στις ακτές. Εξάλλου οι φάλαινες πιλότοι είναι πολύ κοινωνικά ζώα και συχνά ακολουθούν μέλη της ομάδας τους που περιπλανώνται και έτσι βρίσκονται σε κίνδυνο.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X