Νέα

  • ΓΑΛΑΖΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΤΟΥ ΒΥΘΟΥ

Mε υπουργική κατάδυση, τελέστηκαν τα εγκαίνια του αρχαίου λιμανιού Αμαθούντας

Mε στολή κατάδυσης, ο Υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος, ξεναγήθηκε στο βυθό της Αρχαίας Αμαθούντας και τέλεσε τα εγκαίνια του πρώτου υποβρύχιου αρχαιολογικού πάρκου της Κύπρου, στο αρχαίο λιμάνι της Αμαθούντας στη Λεμεσό, το Σάββατο 9 Ιουλίου 2022. Στην τελετή εγκαινίων παρέστη και ο Υφυπουργού Πολιτισμού, Γιάννης Τουμαζής, υπό την ευθύνη του οποίου θα τεθεί το τμήμα αρχαιοτήτων.

Οι λάτρεις της κατάδυσης μπορούν πλέον να επισκεφθούν το αρχαίο λιμάνι της Αμαθούντας, ένα από τα αρχαιότερα της Μεσογείου, και να δουν από κοντά τα καταλύματα που σώζονται μέχρι και σήμερα.

Μάλιστα οι επισκέπτες, μέσα από μια ηλεκτρονική εφαρμογή θα έχουν την ευκαιρία να έχουν περεταίρω πληροφορίες για όλα όσα θα δουν στο πρώτο υποβρύχιο αρχαιολογικό πάρκο της Κύπρου.

Ο κ. Καρούσος και οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε υποβρύχιες ξεναγήσεις στο αρχαίο λιμάνι της Αμαθούντας. Σε δηλώσεις του Υπουργός Μεταφορών, σημείωσε πως η Κύπρος έχει μια πλούσια πολιτιστική κληρονομιά με ένα μεγάλο εύρος αρχαιοτήτων, που πρέπει να βρούμε τον τρόπο να αναδείξουμε.

Ο κύριος Καρούσος επισήμανε ότι, πέραν από το πρώτο υποβρύχιο αρχαιολογικό πάρκο της Κύπρο, στο αρχαίο λιμάνι της Αμαθούντας, υπάρχουν πολλά σχέδια για ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της περιοχής. Συγκεκριμένα, στους σχεδιασμούς των αρμόδιων υπηρεσιών βρίσκεται η δημιουργία ενός αρχαιολογικού πάρκου που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες τόσο των αρχαιοτήτων όσο και των επισκεπτών, αξιοποιώντας την τεχνολογία.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X