Νέα

  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Μελίνα Τραυλού: Προσωπικό στοίχημα η έμπνευση των νέων να συμμετάσχουν στη ναυτιλία

Η ομιλία της προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Μελίνας Τραυλού στο YES FORUM, για το κλείσιμο των Ποσειδωνίων με ακροατήριο νέες και νέους που έχουν στρέψει το βλέμμα στη Θάλασσα, χαρακτηρίστηκε εμπνευσμένη, καταφέρνοντας να αγγίξει τον παλμό των νέων, απευθυνόμενη σε αυτούς, όχι με την γνωστή πολύπλοκη ορολογία της ναυτιλίας, αλλά με τη γλώσσα της καρδιάς.

“Δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερο κλείσιμο των Ποσειδωνίων για εμένα, από αυτή τη συνάντησή μας” ανέφερε η κυρία Τραυλού απευθυνόμενη στους νέους. “Αυτές τις ημέρες, από όλες τις αντιπροσωπείες, άκουγα με ιδιαίτερη υπερηφάνεια και σε όλους τους τόνους, ότι εδώ, στην Ελλάδα μας, στα Ποσειδώνια, χτυπά η καρδιά – κι ας μη γελιόμαστε- και το μυαλό της παγκόσμιας ναυτιλίας. Στα εγκαίνια των Ποσειδωνίων, καλωσόρισα τους παρευρισκόμενους από όλο τον κόσμο, λέγοντας…«καλώς ήρθατε στη συνάντηση κορυφής της παγκόσμιας ναυτιλίας. Σήμερα, εδώ, σε αυτή την αίθουσα, σας καλωσορίζω στη συνάντηση κορυφής του μέλλοντος της παγκόσμιας ναυτιλίας» ήταν τα πρώτα της λόγια:

«Η ναυτιλία είναι οι άνθρωποι της. Άνθρωποι που εμπνεύστηκαν και άνθρωποι που ενέπνευσαν, ώστε η ναυτιλία μας να οδηγηθεί αλλά και να διατηρείται στο πέρασμα των χρόνων, στην κορυφή του κόσμου!» προσέθεσε για να αποκαλύψει στη συνέχεια το μεγάλο στοίχημα που έχει βάλει ως στόχο να πετύχει στη διάρκεια της προεδρικής της θητείας της:

«Και αυτό είναι και το δικό μου προσωπικό στοίχημα, ως Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών. Να εμπνεύσουμε τους νέους ανθρώπους να συμμετέχουν ενεργά και αποτελεσματικά στη ναυτιλία μας, στο μέλλον μας».

Από μικρό κοριτσάκι έμαθε την αγάπη για τη θάλασσα και τη ναυτιλία

«Σε πολύ μικρή ηλικία, μικρότερη από εσάς… από ό,τι βλέπω, έμαθα την αγάπη για τη θάλασσα, την αγάπη για τη ναυτιλία, από τον πατέρα μου. Έμαθα, ότι η ναυτιλία χρειάζεται αγάπη, στρατηγική, όραμα, πίστη, πειθαρχία, συνέπεια, αλλά πάνω απ’ όλα σκληρή δουλειά.

Όλα αυτά δεν τα έμαθα τόσο ιδανικά όσο ακούγονται ή όσο ίσως φαντάζεστε, ως η «κόρη του μπαμπά», αλλά με καθημερινή δουλειά και γνήσια αφοσίωση και σεβασμό στον κόσμο της θάλασσας. Γιατί, όπως εύστοχα αναφέρει ο Αριστοφάνης, πριν πιάσεις το τιμόνι, μάθε πρώτα να τραβάς κουπί. Μετά τον πατέρα μου, συνάντησα τον μέντορά μου στα κοινά της ναυτιλίας.Ο Θεόδωρος Βενιάμης.

Ο Θοδωρής στήριξε και στηρίζει ενεργά και με όραμα τη συμμετοχή των νέων ανθρώπων στη ναυτιλία και στα κοινά της».

Ανοιχτές ευκαιρίες στους νέους

Η Μελίνα Τραυλού μιλώντας για τη Ναυτιλία έστειλε μήνυμα ενθάρρυνσης, αισιοδοξίας, ανοιχτών ευκαιριών αλλά και ανάγκη για σκληρή δουλειά στο νεανικό ακροατήριο:

«Η ναυτιλία είναι ένας χώρος που σου προσφέρει τη δυνατότητα να δημιουργήσεις, να ξεχωρίσεις, σου ανοίγει δρόμους, πολλούς και διαφορετικούς. Στο χέρι σας είναι να προχωρήσετε, όποιον από αυτούς τους δρόμους διαλέξετε. Είμαστε δίπλα σας, θέλουμε να είμαστε οι μέντορες σας. Ώστε να συμμετέχετε ενεργά στη ναυτιλία. Να δημιουργήσετε, να επιτύχετε, να μεγαλουργήσετε. Η ναυτιλία μας είναι ένας χώρος που όποιος δώσει τον καλύτερό του εαυτό, με πίστη στις δεξιότητες του, επιβραβεύεται».

Η έκθεση Ποσειδώνια 2022 ολοκληρώθηκε με τη βράβευση του πρώην προέδρου της ΕΕΕ Θεόδωρου Βενιάμη ο οποίος κάλεσε τους νέους να ονειρεύονται και να βάζουν στόχους, τονίζοντας ότι η θάλασσα δίνει μεγάλες ευκαιρίες.

«Είχα όνειρα και εξακολουθώ να ονειρεύομαι ακόμη και στα 72 μου», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιάμης και τόνισε πως οι νέοι πρέπει να στοχεύουν όσο το δυνατόν πιο ψηλά.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X