Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

200 στρέμματα λάβας κατέληξαν στον Ατλαντικό ωκεανό στο Λα Πάλμα

Ένας νέος αγωγός άνοιξε στο ηφαίστειο Κούμπρε Βιέχα στο νησί Λα Πάλμα της Ισπανίας, εκτοξεύοντας ένα μεγάλο ρεύμα λάβας. Οι επιστήμονες λένε ότι η ρωγμή είναι μια νέα «εστία έκρηξης» και υπάρχουν φόβοι για το πού θα πάει το ποτάμι διάπυρης λάβας. Δορυφορική εικόνα του ηφαιστείου συγκλονίζει.

Το ηφαίστειο Κούμπρε Βιέχα έχει ήδη εκτοξεύσει 80 εκατομμύρια κυβικά μέτρα μάγματος, από τότε που εισήλθε σε εκρηκτική δραστηριότητα πριν από περίπου δύο εβδομάδες, έγινε γνωστό από τις αρχές.

Σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο της Ισπανίας, η νέα αυτή εκροή ξεκίνησε μετά την εμφάνιση ενός νέου ανοίγματος στο πλαϊνό τμήμα του ηφαιστείου Κούμπρε Βιέχα, στο αρχιπέλαγος των Καναρίων.

Σε βίντεο που τραβήχτηκαν από ψηλά και ανήρτησαν στο διαδίκτυο το Γεωλογικό Ινστιτούτο της Ισπανίας και το Ινστιτούτο Ηφαιστειολογίας των Καναρίων διακρίνεται ένα εντυπωσιακό ποτάμι διάπυρης λάβας να ανοίγει δρόμο στο καμένο έδαφος.

Το νέο αυτό ποτάμι προστίθεται στη λάβα που συνεχίζει σήμερα να συσσωρεύεται στον Ατλαντικό Ωκεανό, σχηματίζοντας μια τεράστια πλατφόρμα μάγματος, η επιφάνεια της οποίας ξεπέρασε τα 200 στρέμματα και συνεχίζει να αυξάνεται.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X