Νέα

  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Συζήτησαν για τον πράσινο μετασχηματισμό της ναυτιλίας Δημητριάδης και Φινλανδός Υπουργός

Ο πράσινος ψηφιακός μετασχηματισμός της ναυτιλίας, βρέθηκε στο επίκεντρο διμερούς διαδικτυακής συνάντησης του υφυπουργού Ναυτιλίας Βασίλη Δημητριάδη, με τον Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών της Φινλανδίας κ. Timo Harakka.

Οι δύο Υπουργοί  επεσήμαναν τον παγκόσμιο χαρακτήρα της Ναυτιλίας υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι οι όποιες επιδιωκόμενες ρυθμίσεις θα πρέπει να  διαμορφώνονται  στα πλαίσια του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού. Για τις επικείμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες της ΕΕ οι οποίες εντάσσονται στο πλαίσιο της “Πράσινης Συμφωνίας”, οι δύο πλευρές τόνισαν την ανάγκη να ληφθούν σοβαρά υπόψη οι ιδιαιτερότητες της ναυτιλίας έτσι ώστε ο τομέας να παραμείνει ανταγωνιστικός και αποτελεσματικός.  Συμφωνήθηκε η από κοινού τεχνική αξιολόγηση των νομοθετικών προτάσεων της ΕΕ με την κατάθεση τους ενώπιον του Συμβουλίου.

Κύπρος και Φινλανδία συμφώνησαν επίσης στην ενίσχυση της συνεργασίας τους τόσο σε διμερές όσο και σε Ευρωπαϊκό και Διεθνές επίπεδο ιδιαίτερα για όλες τις πτυχές που απασχολούν την παγκόσμια ναυτιλία και για την δημιουργία πλαισίου οικοδόμησης συνεργασιών της ναυτιλιακής βιομηχανίας των δύο χωρών.

Οι επιπτώσεις της πανδημίας στη Ναυτιλία και οι τρόποι διευκόλυνσης αλλαγών πληρωμάτων και επαναπατρισμού των Ναυτικών με γνώμονα και την πρόταση της Κύπρου για μια συντονισμένη προσπάθεια εμβολιασμού των ναυτικών σε παγκόσμιο επίπεδο, η οποία υιοθετήθηκε πρόσφατα με Ψήφισμα της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας.

Ο κ. Δημητριάδης προσκάλεσε τον Φιλανδό ομόλογο του να συμμετάσχει στις εργασίες του Συνεδρίου Ναυτιλιακή Κύπρος 2021 που είναι προγραμματισμένη για τις 10-13 Οκτωβρίου 2021.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X