Νέα

  • ΜΠΛΕ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

1η Αυγούστου, αρχίζουν οι κρουαζιέρες σε 6 λιμάνια της Ελλάδας

Με καθυστέρηση σε σύγκριση με άλλες χρονιές αλλά επαναρχίζουν οι μπλε διαδρομές κρουαζιέρων στην Ελλάδα και συγκεκριμένα από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ρόδου, του Ηρακλείου, του Βόλου, της Κέρκυρας και του Κατάκολου.

Το άνοιγμα της Ελλάδας στην κρουαζιέρα την 1η Αυγούστου που θα διαρκέσει μέχρι τέλος του 2020, επιβεβαίωσε ο Υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, με ενημερωτική επιστολή του προς τη Διεθνή Ένωση Κρουαζιέρας (CLIA) και τις τρεις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου, MSC Cruises, Costa και TUI Cruises, οι οποίες δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. 

Αναλυτικότερα, ο Υπουργός Τουρισμού ανακοίνωσε επίσημα ότι από 01/08/2020 επιτρέπεται στα κρουαζιερόπλοια να επισκέπτονται τα 6 λιμάνια όταν εισέρχονται στην Ελλάδα. Μετά από τον πρώτο ελλιμενισμό τους τα κρουαζιερόπλοια θα έχουν τη δυνατότητα να προσεγγίσουν οποιοδήποτε άλλο ελληνικό λιμάνι συμπεριλαμβάνεται στο δρομολόγιό τους. 

Ο κ. Θεοχάρης διευκρίνισε ότι το καθεστώς αυτό θα αλλάξει μόνο σε περίπτωση που υπάρξουν νέες επιδημιολογικές συνθήκες.

«Όλα τα κρουαζιερόπλοια είναι ευπρόσδεκτα στην Ελλάδα, ώστε να προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία σε όλους τους επιβάτες τους», ανέφερε στην επιστολή του ο Υπουργός Τουρισμού, τονίζοντας παράλληλα ότι «η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα που ανταποκρίνεται στον κλάδο της κρουαζιέρας και εισάγει πρωτόκολλα υγείας, ειδικά για αυτή τη μορφή τουρισμού». 

Αυστηρή εφαρμογή πρωτοκόλλων υγείας

«Οι υγειονομικές διαδικασίες οι οποίες θα εφαρμόζονται υπό την επίβλεψη των ελληνικών αρχών στα κρουαζιερόπλοια, βασίζονται στα δημοσιευμένα πρότυπα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EU Healthy Gateways), ενώ έχουν προσαρμοστεί στην ελληνική νομοθεσία και τα εγχώρια δεδομένα», πρόσθεσε.

Ο υπουργός κάλεσε τις εταιρείες του κλάδου να επανεκκινήσουν τις διαδικασίες των λειτουργιών homeporting στην Ελλάδα, ενώ ζήτησε από τα μεγάλα διεθνή γραφεία κρουαζιέρας να συστήνουν στους πελάτες τους το ταξίδι στην Ελλάδα πέραν της θερινής περιόδου. 

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X