Νέα

  • ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Φλόριντα: Αριθμός ρεκόρ από θαλάσσιες αγελάδες που πεθαίνουν λόγω πείνας

Περισσότεροι μανάτες, γνωστές και ως θαλάσσιες αγελάδες έχουν πεθάνει ήδη φέτος σε σχέση με κάθε άλλη χρονιά στη Φλόριντα, κυρίως από την πείνα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Η Επιτροπή Διατήρησης Ψαριών και Άγριας Ζωής της Φλόριντα ανέφερε ότι καταγράφηκαν 841 θάνατοι των μεγάλων αυτών υδρόβιων θηλαστικών της οικογένειας των τριχεχιδών μεταξύ της 1ης Ιανουαρίου και της 2ης Ιουλίου, σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ των 830 που πέθαναν καθ’ όλη τη διάρκεια του 2013 λόγω εκδήλωσης τοξικής κόκκινης παλίρροιας.

Περισσότεροι από τους μισούς θανάτους συνέβησαν στην περιοχή του Ιndian River Lagoon και στις γύρω περιοχές του, σύμφωνα με το περιφερειακό πρακτορείο ειδήσεων TCPalm. Η συντριπτική πλειοψηφία των θανάτων ήταν στο Brevard, όπου έχουν πεθάνει 312 θαλάσσιες αγελάδες.

Ορισμένοι βιολόγοι πιστεύουν ότι η ρύπανση των υδάτων σκοτώνει τα “λιβάδια” της περιοχής.

«Η άνευ προηγουμένου θνησιμότητα των ζώων αυτών από λιμοκτονία επιβεβαιώθηκε τον περασμένο χειμώνα και άνοιξη», έγραψε το Ινστιτούτο Ερευνών Ψαριών και Άγριας Ζωής της Φλόριντα, καθώς ανακοίνωσε το ρεκόρ την Παρασκευή.

«Οι περισσότεροι θάνατοι συνέβησαν κατά τους ψυχρότερους μήνες όταν τα ζώα μετανάστευσαν προς και μέσω της λιμνοθάλασσας».

Μία ακόμα βασική αιτία για τους θανάτους είναι τα ατυχήματα με τις βάρκες. Μόνο φέτος 63 θάνατοι οφείλονται σε τέτοια περιστατικά.

Η θαλάσσια αγελάδα είχε χαρακτηρίστηκε ως είδος υπό εξαφάνιση από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, αλλά επαναταξινομήθηκε σε απειλούμενο είδος το 2017. Οι περιβαλλοντολόγοι ζητούν να ταξινομηθεί και πάλι το ζώο σε είδος υπό εξαφάνιση.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αναφέρει ότι περίπου 6.300 από τα υδρόβια αυτά θηλαστικά ζουν στα νερά της Φλόριντα, από περίπου 1.300, που ήταν ο πληθυσμός τους στις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X