Νέα

  • ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Διαμέλισαν αυστηρά προστατευόμενο είδος καρχαρία που ξεβράστηκε σε παραλία της Βρετανίας

Καρχαρίας μήκους 2 μέτρων ξεβράστηκε στην παραλία Λεπ του Χάμσαϊρ αλλά πριν εξεταστεί εντοπίστηκε διαμελισμένος. Σύμφωνα με το BBC η Alisha Openshaw εντόπισε τον καρχαρία στα ρηχά και επιχείρησε να τον σώσει, σπρώχνοντάς τον βαθύτερα. Τον είδε να κολυμπά μακριά, αλλά αργότερα βρέθηκε νεκρός.

Καρχαρίας / Pexes / Αρχείου

Μεταξύ των όσων εκλήθησαν στο σημείο για να τον εξετάσουν ήταν ο ιστορικός Dan Snow. Πριν προλάβει να φτάσει, όμως, κάποιος είχε κόψει και αφαιρέσει το κεφάλι, το πτερύγιο και την ουρά του. Ο Snow παρέλαβε ό,τι είχε απομείνει και το μετέφερε σε ασφαλή τοποθεσία μέχρι να το παραλάβει κάποιος από τη Ζωολογική Εταιρεία του Λονδίνου.

 Έκκληση στο κοινό να επιστραφεί το κεφάλι του

Ο ιστορικός έκανε έκκληση στο κοινό να επιστραφεί το κεφάλι του «εξαιρετικά σπάνιου» καρχαρία, καθώς ο ίδιος δεν κατάφερε να φέρει εις πέρας την αποστολή του.

«Απέτυχα. Είχαν αρπάξει το κεφάλι, την ουρά και το πτερύγιο πριν συγκεντρώσω μία αρκετά μεγάλη ομάδα για να τον σύρω από την παραλία. Πήγαμε να τον διασώσουμε προς χάριν της επιστήμης χθες το βράδυ. Αλλά φτάσαμε πολύ αργά. Σας παρακαλώ, σας παρακαλώ, εάν έχετε το κεφάλι επικοινωνήστε μαζί μας. Οι επιστήμονες θέλουν να το εξετάσουν και δεν είναι και δικό σας για να το κρατήσετε».

Το αυστηρά προστατευόμενο είδος μπορεί να φτάσει σε μήκος τα 4 μέτρα και να ζυγίζει έως και 289 κιλά. Σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης, εκτιμάται ότι απομένουν λιγότεροι από 250 στη φύση.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X