Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Υποβρύχιες εργασίες στο αρχαίο λιμάνι Αμαθούντας – Καλούνται οι λουόμενοι να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί

Υποβρύχιες εργασίες στο αρχαίο λιμάνι Αμαθούντας, άρχισε το Τμήμα Αρχαιοτήτων, στο πλαίσιο του προγράμματος ανάδειξής του και δημιουργίας καταδυτικών διαδρομών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Τμήματος Αρχαιοτήτων, «άρχισαν οι προκαταρκτικές υποβρύχιες εργασίες και μελέτες για την ανάδειξη του αρχαίου λιμανιού Αμαθούντας στο πλαίσιο ευρωπαϊκού διασυνοριακού προγράμματος με το ακρωνύμιο ΑΝΔΙΚΑΤ».

 Το πρόγραμμα έχει στόχο την προβολή της υποβρύχιας αρχαιολογικής και φυσικής κληρονομιάς, μέσω της δημιουργίας καταδυτικών διαδρομών σε θαλάσσιες προστατευόμενες περιοχές σε Ελλάδα και Κύπρο.

Καλούνται οι λουόμενοι να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν τους χώρους όπου εκτελούνται εργασίες, για τις οποίες θα υπάρχει κατάλληλη σήμανση.
Παρακαλούνται επίσης να μην μετακινούν αρχαιότητες που τυχόν υπάρχουν στο βυθό, είτε σημάνσεις που θα τοποθετηθούν στα πλαίσια του έργου.

Οι εργασίες θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού και το Τμήμα Αρχαιοτήτων θα επανέλθει με νέα ανακοίνωση.

Το Τμήμα Αρχαιοτήτων απολογείται εκ των προτέρων για οποιαδήποτε ταλαιπωρία που τυχόν θα προκληθεί.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X