Νέα

  • ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Το λιμάνι που επιβραβεύει τα περιβαλλοντικά πλοία

Η ανάγκη για περιβαλλοντική αλλαγή, έχει αλλάξει τον προσανατολισμό και τους στόχους στις μεγαλύτερες βιομηχανίες που αφουγκράζονται τα μηνύματα των καιρών. Στο τομέα της ναυτιλίας, το λιμάνι της Μπρόνκα αποφάσισε να δώσει ένα ειδικό μπόνους στα “πράσινα πλοία” αποφάσισε να δώσει το λιμάνι Μπρόνκα.

Η στροφή προς την περιβαλλοντική ναυτιλία,  επιβραβεύεται από το ξακουστό λιμάνι της  Αγίας Πετρούπολης στη Ρωσία.

Από την 1η Ιανουαρίου 2022, το λιμάνι θα παρέχει έκπτωση 10 τοις εκατό για εργασίες πρόσδεσης και αποβάθρας για πλοία με κύρια συστήματα πρόωσης που κινούνται με LNG ή υβριδικά συστήματα πρόωσης.

Η κίνηση εντάσσεται στα πλαίσια των προσπαθειών του εν λόγω λιμανιού να μειώσει τις αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης των εκπομπών ρύπων στην ατμόσφαιρα.

Ενόψει των αυστηρότερων περιβαλλοντικών απαιτήσεων, όλο και περισσότερες ναυτιλιακές εταιρείες επιλέγουν την αγορά πλοίων που κινούνται το δημοφιλές για την εποχή LNG. Η χρήση του LNG ως καύσιμο πλοίων, μπορεί να μειώσει σημαντικά τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, οξειδίων του αζώτου και να εξαλείψει σχεδόν πλήρως τις εκπομπές αιθάλης και οξειδίων του θείου. Ένα άλλο παράδειγμα ενεργειακά αποδοτικής πρόωσης είναι η τεχνολογία υβριδικών ηλεκτροκινητήρων.

Τα πλοία με υβριδική πρόωση είναι ένα άλλο παράδειγμα βελτιώσεων στην ενεργειακή απόδοση. Τέτοια πλοία είναι επιπρόσθετα εξοπλισμένα με συστήματα μπαταριών και ηλιακούς συλλέκτες, τα οποία όχι μόνο μειώνουν την κατανάλωση καυσίμου ανά μονάδα της ολικής χωρητικότητας του σκάφους, αλλά παρέχουν επίσης μηδενικές εκπομπές, ενώ το πλοίο βρίσκεται στο λιμάνι. 

Η υιοθέτηση σκαφών νέας γενιάς αυξάνεται κάθε χρόνο και αντικαθιστά προσωρινά μέτρα όπως η χρήση καυσίμου ντίζελ χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο και η εγκατάσταση πλυντηρίων στα πλοία που λειτουργούν.

Η ενεργειακά αποδοτική πρόωση κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντική για τις ναυτιλιακές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη Βαλτική και τη Βόρεια Θάλασσα και άλλες υδάτινες περιοχές που αποτελούν μέρος ειδικών περιοχών ελέγχου εκπομπών (ECA) που ορίζονται σύμφωνα με τους περιβαλλοντικούς κανονισμούς του ΙΜΟ και της MARPOL.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X