Νέα

  • ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Το βίντεο με αυτό το πορτοκαλί πλάσμα του ωκεανού που έγινε viral

Το βίντεο με ένα παράξενο πλάσμα που βρέθηκε στη θαλάσσια περιοχή της Αλάσκας, έχει γίνει viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Μια γυναίκα ψαράς, με το όνομα Σάρα Γουέσερ Άλφορντ, ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook ένα βίντεο με αυτό τον θαλάσσιο κάτοικο πριν από τρεις εβδομάδες.

Περισσότεροι από 12 χιλιάδες άνθρωποι έχουν παρακολουθήσει το συγκεκριμένο βίντεο μέχρι στιγμής. Πολλοί χρήστες του Facebook έχουν περιγράψει αυτό το πλάσμα ως ασυνήθιστο ή και απόκοσμο, με τις αντιδράσεις και τις εκτιμήσεις να πληθαίνουν.

Το παράξενο πλάσμα στο βίντεο,  έχει πορτοκαλί χρώμα. Το μεσαίο τμήμα του είναι στρογγυλό και γύρω του απλώνονται οι φλέβες του. Η  Σάρα φρόντισε να βιντεοσκοπήσει το εύρημα της, το οποίο εντόπισε στην ακτή του νησιού Prince of Wales στην Αλάσκα.

Η ίδια ανέφερε στην ανάρτησή της στο Facebook ότι το όνομα αυτού του παράξενου πλάσματος είναι Basket Star. Αφού τράβηξε το βίντεο, επέστρεψε το Basket Star πίσω στο νερό, φροντίζοντας να να μην τον τραυματίσει με κανένα τρόπο.

Το βίντεο έχει κοινοποιηθεί περισσότερες από 19500 φορές μέχρι στιγμής και πάνω από 1000 αντιδράσεις.

To Basket Star έχει βρεθεί να ζει σε βάθος 18.000 περίπου ποδών του ωκεανού.

Πρόκειται για ένα ασπόνδυλο πλάσμα και διαθέτει πολλά περιστρεφόμενα πλοκάμια, που φτάνουν μέχρι και το ένα μέτρο.

Το κάθε ένα από αυτά, διαθέτει μικροσκοπικούς γάντζους που του επιτρέπουν να αιχμαλωτίζει το θήραμα του, (τρέφεται κυρίως με ζωοπλαγκτόν). 

Το εκπληκτικό είναι ότι, ακόμη και αν δεχτεί επίθεση, από την οποία μπορεί να κοπούν τα πλοκάμια του, αυτά με τον καιρό ξαναφυτρώνουν.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X