Νέα

  • ΓΑΛΑΖΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα νέα υβριδικά καταμαράν κρουαζιερόπλοια πάνε παντού

Η American Cruise Lines, εταιρεία εκμετάλλευσης μικρών κρουαζιερόπλοιων στα ποτάμια και τις παράκτιες πλωτές οδούς της Αμερικής, εγκαινιάζει ένα νέο πρόγραμμα κατασκευής 12 μικρότερων πλοίων «go-anywhere». Το έργο, το οποίο θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα αμερικανικά ναυπηγικά προγράμματα, θα υπερδιπλασιάσει την τρέχουσα ικανότητα της χώρας για εγχώριες παράκτιες κρουαζιέρες.

Γνωστά ως Project Blue, τα σκάφη θα έχουν μήκος 241 πόδια, πλάτος 56 πόδια και θα διαθέτουν υβριδικό σχέδιο καταμαράν που επιτρέπει τόσο την πρόσβαση σε ρηχά βυθίσματα όσο και τη σταθερή πλεύση κατά μήκος λιμνών, ποταμών, κόλπων και ακτών της Αμερικής. Σύμφωνα με την εταιρεία, τα διαφορετικά σκάφη θα έχουν πρωτοφανή ευελιξία λειτουργίας κοντά στην ακτή. Κάθε σκάφος του στόλου Project Blue θα φιλοξενεί 109 επιβάτες και 50 μέλη πληρώματος.

«Το Project Blue ξεκίνησε ως μια σχεδιαστική πρόκληση για να δημιουργήσει ένα σκάφος αρκετά μικρό για τα λιμάνια της Νέας Αγγλίας και αρκετά σταθερό για το Alaska Inside Passage.

Τα δύο πρώτα πλοία Project Blue, τα οποία θα ονομάζονται American Eagle και American Glory, είναι ήδη υπό κατασκευή και πρόκειται να παραδοθούν το 2023. Ο στόλος του Project Blue θα κατασκευαστεί από την Chesapeake. Το ναυπηγείο κατασκευάζει τα μεγαλύτερα σύγχρονα ποταμόπλοια της ACL χωρητικότητας 180 επιβατών. Το πέμπτο πλοίο της σειράς Modern Riverboat Series, το American Symphony, που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από την Chesapeake Shipbuilding, βγήκε από την αίθουσα του κτιρίου στις 30 Νοεμβρίου 2021 και πρόκειται να παραδοθεί στην ACL το καλοκαίρι του 2022. Η γραμμή κρουαζιέρας σχεδιάζει επίσης να ναυπηγήσει ένα έκτο πλοίο για τη μεγαλύτερη κατηγορία που θα τεθεί σε υπηρεσία το 2023.

Ο νέος στόλος θα έχει μοντέρνα διακόσμηση που δημιουργήθηκε από το Studio DADO του Μαϊάμι, το οποίο είναι επίσης σχεδιαστής για μεγάλα θαλάσσια κρουαζιερόπλοια. Κάθε πλοίο θα προσφέρει 56 καμπίνες—συμπεριλαμβανομένων μιας σειράς μεγάλων προτύπων, σουιτών και μονόκλινα—σχεδόν όλες με ιδιωτικά μπαλκόνια. Χώροι παρατήρησης και καθιστικού θα είναι διαθέσιμοι στην πλώρη, τόσο μέσα όσο και έξω, και κάθε πλοίο θα διαθέτει ένα εκτεταμένο μπροστινό σαλόνι με θέα 270 μοιρών και δύο χώρους εστίασης. Στην πρύμνη, τα πλοία θα έχουν ένα νέο κατάστρωμα περιπέτειας εξοπλισμένο με καγιάκ, προσφορές και άλλες επιλογές δραστηριοτήτων σχετικές με το δρομολόγιο.

Τα δύο πρώτα πλοία, τα οποία ονομάστηκαν προς τιμήν των δύο πρώτων κρουαζιερόπλοιων της εταιρείας, θα πραγματοποιήσουν τα παρθενικά τους ταξίδια σε δρομολόγια της Ανατολικής Ακτής.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X