Νέα

  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Στο “ντόκο” οι Ινδοί ναυτικοί, λίγο πριν την επανεκκίνηση των κρουαζιέρων

Τον αντίκτυπο της αναστολής πρόσληψης πληρωμάτων από την Ινδία λόγω της επέλασης της πανδημίας προσπαθούν να αποτυπώσουν τώρα αναλυτές που έχουν εστιάσει στο θέμα που δεν απασχολεί μόνο τον τομέα της κρουαζιέρας αλλά και τους άλλους ναυτιλιακούς τομείς. Σύμφωνα με στοιχεία πολλοί Ινδοί ναυτικοί καλύπτουν βασικές θέσεις στην υπηρεσία τροφίμων και ποτών και καθαριότητας ενώ με βάση παλιότερες καταμετρήσεις περίπου το 15% του πληρώματος και του προσωπικού σε κρουαζιερόπλοια προέρχονταν από την Ινδία, το 30% από τις Φιλιππίνες και το 11% από την Ινδονησία.

Μετά την προσωρινή αναστολή της πρόσληψης ινδικού πληρώματος από τη Royal Caribbean Group λόγω της κατάστασης COVID-19 στη χώρα εταιρείες λαμβάνουν θέση “αναμονής” καθώς στην Ινδία, όπου έχουν τεθεί σε εφαρμογή ταξιδιωτικοί περιορισμοί και οι πτήσεις ακυρώνονται προς το παρόν. Εάν η κατάσταση στην Ινδία δεν βελτιωθεί στο εγγύς μέλλον και οι περιορισμοί πληρώματος και ταξιδιού συνεχιστούν, θα μπορούσε να οδηγήσει σε έλλειψη ναυτικών που κατέχουν βασικές θέσεις καθώς η βιομηχανία ετοιμάζεται για την επιστροφή της στην ενεργό υπηρεσία.

Υπάρχει επίσης ανησυχία ότι η αύξηση των κρουσμάτων της Ινδίας μπορεί να εξαπλωθεί και σε άλλες χώρες της Ασίας, και αν συνέβαινε αυτό, θα αποτελούσε μεγαλύτερη πρόκληση για την επανεκκίνηση της βιομηχανίας της κρουαζιέρας.

Ενώ τα αμερικανικά λιμάνια ανακοίνωσαν πρόσφατα προγράμματα για τον εμβολιασμό ναυτικών, συμπεριλαμβανομένων ξένων ναυτικών σε κρουαζιερόπλοια, οι χώρες καταγωγής πολλών ναυτικών δεν έχουν δώσει μέχρι στιγμής προτεραιότητα στον εμβολιασμό τους. Γεγονός που επίσης έχει καταδειχθεί από τους ναυτιλιακούς φορείς που έχουν καλέσει τις κυβερνήσεις να θέσουν προτεραιότητα τον εμβολιασμό των ναυτικών.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X