Νέα

  • Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΥΣ ΩΚΕΑΝΟΥΣ

Στο λιμάνι του Ντουμπάι, η 28η Διεθνής έκθεση Υacht – Παρούσα και η Multimarine Services

Η 28η έκθεση του Dubai International Boat Show άνοιξε τις πύλες της στισ 9 Μαρτίου και μέχρι τις 13 Μαρτίου, στο λιμάνι του Ντουμπάι, δίνουν το παρόν τους κατασκευαστές παγκόσμιας κλάσης. Περισσότερα από 800 brands από 54 χώρες παρουσιάζονται στην εκδήλωση.

Σύμφωνα με στοιχεία η περιοχή της Μέσης Ανατολής φιλοξενεί το 12,6% των σούπερ γιοτ στον κόσμο, τη δεύτερη μεγαλύτερη αναλογία στόλου προς δισεκατομμυριούχους στον κόσμο.

Οι επισκέπτες του Boat Show θα μπορούν να παρακολουθήσουν παγκόσμια λανσαρίσματα προϊόντων από επωνυμίες όπως Gulf Craft, Sunreef Yachts, Al Daen, Blue Gulf Boats και Al Fajer, καθώς και τοπικές εκτοξεύσεις από Princess Yachts, Cranchi, Sanlorenzo και Azimut Yachts, μεταξύ άλλων.

Στη Διεθνή έκθεση συμμετέχει μία μόνο εταιρεία από την Κύπρο, η Multimarine Services Ltd (MMS) εταιρεία η οποία εδρεύει από το 2001 στη Λεμεσό και ειδικεύεται στις επιθεωρήσεις, επισκευές και υπηρεσίες συντήρησης πλοίων. H θυγατρική εταιρεία Multimarine Shipyards, Megayachts agency, παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες ναυπηγείων, ανακατασκευές Megayachts, καθώς επίσης και υπηρεσίες υποστήριξης πετρελαίου και αερίου στην περιφέρεια της Ανατολικής Μεσογείου, με έμφαση στη μηχανολογία και τη ναυτική μηχανική.

Οι επισκέπτες καλούνται να μην χάσουν τις παγκόσμιες πρεμιέρες στο σόου, το Sunreef Eco line 80 – ένα βιώσιμο πολυτελές οικολογικό γιοτ. Μια άλλη παγκόσμια πρώτη στην οθόνη θα είναι το Folding Fins της Exco, το οποίο χρησιμοποιεί τεχνολογία αιχμής για να δημιουργήσει αυτό που πιστεύεται ότι είναι ένα από τα πιο φορητά και ελαφρύτερα πτερύγια κατάδυσης στον κόσμο.

Εν τω μεταξύ, η Triton Submersibles θα αποκαλύψει επίσης τα πρώτα υποβρύχια στον κόσμο με ακρυλικό κύτος πίεσης ελεύθερης μορφής – που μπορεί να φιλοξενήσει από επτά έως εννέα 9 άτομα.

Με ιδιαίτερη έμφαση στη βιωσιμότητα, το Faro 5 Solar Set είναι το πρώτο ναυτιλιακό σετ στον κόσμο που ενσωματώνει ένα 100% βιώσιμο ηλεκτρικό σκάφος και μια αποβάθρα ηλιακής φόρτισης, ενώ το Azimut 78 χρησιμοποιεί ανθρακονήματα σε όλη τη διάρκεια, μειώνοντας έτσι σημαντικά την κατανάλωση καυσίμου.

Η start-up SeaBubbles με έδρα τη Γαλλία θα χρησιμοποιήσει την εκδήλωση για να παρουσιάσει τη νέα γενιά ιπτάμενων σκαφών υδρογόνου αστικών περιοχών, το ιπτάμενο σκάφος SeaBubble H2 που είναι κατασκευασμένο ως μηδενικό κύμα, μηδενικό θόρυβο και μηδενικές εκπομπές.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X