Νέα

  • ΣΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Στη Χονολουλού της Χαβάης, μαμμά φώκια επιτέθηκε σε λουόμενη

Η κολυμβήτρια έζησε την τρομάρα της ζωής της στην πιο πολυσύχναστη παραλία της Χαβάης, τη Χονολουλού, με το βίντεο ανυποψίαστου τουρίστα να γίνεται viral.

Το περιστατικό σημειώθηκε την Κυριακή 24 Ιουλίου 2022 στις 8.30 το πρωί στην παραλία Kaimana στο Waikiki της Χονολουλού, με λουόμενους να βιντεοσκοπούν αμέριμνοι διαπιστώνοντας στο φακό τους τη φώκια. Στο βίντεο διακρίνεται η φώκια να πλησιάζει την κολυμβήτρια και να τη βυθίζει. Η ίδια προσπαθεί να απομακρυνθεί, αλλά το ζώο την ακολουθεί.

Ακούγονται, ακόμα οι φωνές άλλων λουόμενων που την καλούν να βγει έξω. Τελικά μια βάρκα σπεύδει στο σημείο και περισυλλέγει την άτυχη γυναίκα. 

Η κολυμβήτρια υπέστη τραύματα στο πρόσωπο, την πλάτη και το χέρι. Η ίδια μιλώντας αξιωματούχους έκανε λόγο για μια τραυματική εμπειρία, σημειώνοντας ότι δεν μπορούσε να κοιμηθεί, καθώς έβλεπε το στόμα της φώκιας.

Όπως έγινε γνωστό η φώκια, την οποία αποκαλούν Rocky, ήταν αναστατωμένη, γιατί είχε αποχωριστεί εκείνη τη μέρα το μικρό της. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι φώκιες της Χαβάης, είναι ένα από τα πιο απειλούμενα είδη φώκιας στον κόσμο, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA) και εντοπίζονται μόνο στην περιοχή αυτή.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X