Νέα

  • ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Στην απειλή της θαλάσσιας βλέννας του Μαρμαρά, τα νησιά του Αιγαίου

Μεγάλος παραμένει ο κίνδυνος για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και μάλιστα μεσούσης της τουριστικής περιόδου, αφού έφτασε και στις ακτές της Ίμβρου η βλέννα που ως επιδημιολογική βόμβα έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στη Θάλασσα του Μαρμαρά, κυρίως στον τουρισμό αλλά και στην αλιεία. Σε πολλά σημεία η θάλασσα δε φαίνεται, αφού η βλέννα έχει καλύψει όλη την επιφάνειά της. Το παρήγορο είναι ότι ενώ το αποκρουστικό θέαμα κατευθυνόταν προς τα ελληνικά νησιά, ο άνεμος το γύρισε πάλι προς τις τουρκικές ακτές.

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του CNN Τurk, ο προβληματισμός είναι τεράστιος στο τουριστικό νησί της Ίμβρου. Μάλιστα, σε πολλά σημεία η θάλασσα δε φαίνεται, αφού η βλέννα έχει καλύψει όλη την επιφάνειά της. Ιδιαίτερα απειλείται το αλιευτικό λιμάνι της Ίμβρου. Η τοπική αυτοδιοίκηση έχει ξεκινήσει με συνεργεία τον καθαρισμό των ακτών, ωστόσο, σε όλο το νησί υπάρχει τεράστιος φόβος, μήπως χαθεί μέρος ή και ολόκληρη τουριστική περίοδος.

Ήδη Ίμβρος και Τένεδος έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές στον τουρισμό και την αλιεία. Με βλέννα από τη θάλασσα του Μαρμαρά έχει γεμίσει και η ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Λήμνου.

«Αυτή την εικόνα εδώ και κάποιο διάστημα δυστυχώς την συνηθίσαμε στον Μαρμαρά Αλλά η εικόνα δεν είναι από τον Μαρμαρά, αλλά από τον τουριστικό παράδεισο του Βόρειου Αιγαιου την Ίμβρο. Από την βλέννα που έχει καλύψει την επιφάνεια η θάλασσα δεν φαίνεται». ανέφερε ο Τούρκος δημοσιογράφος. 

Ειδικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να εμφανιστούν ακόμα και σοβαρές μολυσματικές ασθένειες, εξαιτίας της βλέννας, η οποία δημιουργήθηκε από υπερβολική παραγωγή πλαγκτόν και φυκιών.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X