Νέα

  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Σοκ με την P&O ferries – Απέλυσε 800 ναυτικούς και προσλαμβάνει Ινδούς με 1.81 λίρες την ώρα

Η αιφνίδια αποδέσμευση από την εργασία 800 ναυτικών από τα πλοία της P&O Ferries, προκάλεσε σάλο και κυρίως οι πληροφορίες ότι θα αντικατασταθούν με φθηνό εργατικό δυναμικό. Συγκεκριμένα η πληροφορία κάνει λόγο για πρόσληψη Ινδών Ναυτικών ναυτικοί οι οποίοι θα αμείβονται μόλις με 1.81 λίρες την ώρα.

Το σωματείο Σιδηροδρόμων, Ναυτιλίας και Μεταφορών (RMT), το οποίο αντιπροσωπεύει τους περισσότερος εκ των 800 ναυτικών, οι οποίοι μάλιστα απολύθηκαν χωρίς προειδοποίηση την περασμένη εβδομάδα, αναφέρει ότι, οι αντικαταστάτες θα αμείβονται πολύ κάτω από τον κατώτατο μισθό του Ηνωμένου Βασιλείου.

Απόφαση που προκαλεί αντιδράσεις

Η βρετανική P&O Ferries απέλυσε 800 υπαλλήλους της με άμεση ισχύ και ανέστειλε τις διελεύσεις για τις επόμενες ημέρες, προκαλώντας αντιδράσεις από πολιτικούς και συνδικάτα που επέκριναν τα σχέδια για πρόσληψη φθηνότερων εργατικών χεριών.

Η σοκαριστική κίνηση προκάλεσε καθυστερήσεις γύρω από το πιο πολυσύχναστο λιμάνι της Βρετανίας, το Ντόβερ, και προκάλεσε έντονες αντιδράσεις αλλά και απειλές, καθώς τα συνδικάτα προέτρεψαν τα μέλη τους να αψηφήσουν οποιεσδήποτε οδηγίες να εγκαταλείψουν τα πλοία P&O.

Η κίνηση της P&O καταδικάστηκε αμέσως από τα συνδικάτα και χαρακτηρίστηκε ως καταστροφή δημοσίων σχέσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφού το BBC μετέδωσε ένα βίντεο ενός αγνώστου άνδρα που ανακοινώνει την είδηση σε ένα ηχογραφημένο μήνυμα.

Η P&O, η οποία ανήκει στη λιμενική εταιρεία του Ντουμπάι DP World, προσπαθεί να ανακάμψει μετά από δύο χρόνια προβλημάτων όταν ο COVID-19 εμπόδισε τους τουρίστες να ταξιδεύουν με τα πλοία της μεταξύ Βρετανίας, Γαλλίας, Ιρλανδίας και αλλού στη βόρεια Ευρώπη.

Η P&O, η οποία απασχολεί σχεδόν 4.000 υπαλλήλους και εκτελεί περισσότερα από 30.000 δρομολόγια ετησίως, είπε ότι είχε χάσει 100 εκατομμύρια λίρες (131 εκατομμύρια δολάρια) από έτος σε έτος και η εταιρεία δεν ήταν πλέον βιώσιμη με την τρέχουσα μορφή της.

Ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς ανέλαβε ρόλο διαμεσολαβητή υποσχόμενος να μιλήσει με την εταιρεία αργότερα για να κατανοήσει τις αλλαγές.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X