Νέα

  • ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σοκαριστικό βίντεο με φάλαινα που φάνηκε αρχικά να καταπίνει δυο γυναίκες σε καγιάκ

Τα φαινόμενα πολλές φορές απατούν και αν παρακολουθήσει κανείς το βίντεο που τράβηξε ο Σάμ Μακμίλαν, σε κόλπο της Καλιφόρνια, σίγουρα θα αντιληφθεί ότι μία τεράστια φάλαινα φυσητήρας, κατάπιε δυο γυναίκες που έκαναν καγιάκ στην περιοχή.

Έτσι έχουν όμως τα πράγματα;

Το περιστατικό έγινε στον κόλπο San Luis Obispo που βρίσκεται στα μισά του δρόμου μεταξύ Λος Άντζελες και  Σαν Φρανσίσκο.

Δύο γυναίκες, η Τζούλη Μακσόρελι και η Λιζ Κοτριέλ έκαναν καγιάκ στην παραλία Avila, με ένα φωτεινό κίτρινο tandem kayak. Ο Μακμίλαν, κατέγραφε εκείνη την στιγμή την μοναδική εικόνα με  σμήνη γλάρων που πετούσαν πάνω από το νερό, αναζητώντας τροφή. Η κάμερα κινείται προς το μέρος μίας άλλης γυναίκας με κόκκινο καγιάκ, η οποία φαίνεται να κοιτάζει τριγύρω.

Δευτερόλεπτα αργότερα μια τεράστια φάλαινα αναδύεται από το νερό, με το στόμα ανοιχτό και το καγιάκ  tandem, καθώς και οι επιβάτιδες του φαίνεται να καταλήγουν στο στόμα της φάλαινας, η οποία στη συνέχεια κατεβαίνει κάτω από την επιφάνεια του νερού, ενώ το καγιάκ φαίνεται αναποδογυρισμένο

 Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, το βίντεο κόβεται με ένα πλάνο της μίας γυναίκας με το κόκκινο καγιάκ να κωπηλατεί και το σμήνος των γλάρων να κάνει φασαρία.

Τα καλά νέα είναι ότι οι γυναίκες ήταν ασφαλείς. Η γιγάντια φάλαινα φυσητήρας, έτυχε εκείνη την ώρα να βγει στην  επιφάνεια ακριβώς κάτω από το σημείο που βρισκόταν το  καγιάκ, όπου υπήρχε μια τεράστια μπάλα με δόλωμα ψαριού, το οποίο προσπαθούσε να φάει.

Οι φάλαινες δεν τρώνε σκόπιμα ανθρώπους και αυτό το περιστατικό ήταν καθαρά αποτέλεσμα ενός καγιάκ που βρισκόταν στο λάθος μέρος, τη λάθος στιγμή, ενώ μια φάλαινα φυσητήρας τρέφονταν με την προτιμώμενη λεία του πλαγκτόν και τα μικρά ψάρια που συγκεντρώνει σε μικρές περιοχές, πριν πάρει γιγάντιες γουλιές νερό.

Και οι δύο γυναίκες ήταν αρκετά φοβισμένες και ανήσυχες, αλλά μοιράστηκαν την εμπειρία και το τι ένιωσαν όταν είδαν  το εσωτερικό του στόματος της φάλαινας.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X