Νέα

  • ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΓΑΛΑΖΙΟΥ

Σκεύη Αντωνίου: “H πανδημία δοκιμάζει τις αντοχές των ναυτικών”

Η Σκεύη Αντωνίου είναι 26 ετών και Ανθυποπλοίαρχος, εγκλωβισμένη αυτή την περίοδο σε πλοίο κοντέινερ στον Περσικό Κόλπο λόγω πανδημίας. Έκανε το πάθος της επάγγελμα δηλώνει και ταυτόχρονα παραδέχεται ότι ο COVID19 είναι από τις μεγαλύτερες δοκιμασίες στη θάλασσα για εκατοντάδες ναυτικούς. 

Την περίοδο που έψαχνα να βρω τον επαγγελματικό μου προσανατολισμό, έμαθα ότι στις ακαδημίες μπορούν να μπουν και γυναίκες και σε συνδυασμό με την αγάπη μου προς τη Θάλασσα και τα ταξίδια, θεώρησα ότι μπορώ να κάνω το πάθος μου επάγγελμα χωρίς να γνωρίζω πολλές λεπτομέρειες του τι ακριβώς είναι αυτό το επάγγελμα.

Μετά από το 1ο μου μπάρκο και παρόλες τις στερήσεις σε προσωπικό επίπεδο που βιώνουν όλοι οι ναυτικοί, κατάλαβα ότι το επάγγελμα αυτό μου αρέσει και είναι πάρα πολύ ενδιαφέρον. Για όλα τα χρόνια που βρίσκεσαι στη θάλασσα ασχολείσαι με καινούριες τεχνολογίες, καινούριους κανονισμούς. Είναι ένα επάγγελμα που δεν σου επιτρέπει ποτέ να βαρεθείς.

Η πανδημία μας κρατά μακριά από τα σπίτια μας

Η πανδημία στη θάλασσα και στη στεριά είναι δύσκολη δοκιμασία. Πρωτίστως για όλους τους ναυτικούς που έχουν εγκλωβιστεί περισσότερους μήνες από τα συμβόλαια τους στα πλοία και βρίσκονται στο περίμενε. Και για μένα ισχύει το ίδιο, καθώς δουλεύω σε πλοίο κοντέινερ το οποίο έχει πάρα πολλά λιμάνια κάθε μήνα. Η πανδημία δοκιμάζει τις αντοχές μου, όπως και όλου του κόσμου.

Οι δυσκολίες με πεισμώνουν

Ποτέ δεν σκέφτηκα να τα παρατήσω, ούτε σκέφτομαι. Κάθε δυσκολία που εμφανίζεται με πεισμώνει ακόμα περισσότερο να φτάσω στο στόχο μου.

Εκείνο που με φοβίζει είναι στη διάρκεια του μπάρκου να μην υπάρξει κάποιο ατύχημα σε operation ή σε κάποιο συνάδελφο.

Στο μέλλον με νοιάζει να είμαι υγιής, το ίδιο και η οικογένεια μου. Ζω και προσπαθώ κάθε μέρα να κάνω ότι καλύτερο μπορώ στη δουλειά μου και εύχομαι στα επόμενα 10 χρόνια να έχω ήδη φτάσει στον ψηλότερο βαθμό στην καριέρα μου.

Οι φωτογραφίες είναι από την προσωπική συλλογή της Σκεύης Αντωνίου

Διαβάστε επίσης :

Εnalios Media

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X