Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Σε κλοιό πλημμυρικών φαινομένων η Κύπρος – Βίντεο με ορμητικό υδροστρόβιλο στην Αγία Νάπα

Βροχές καταιγίδες, χαλάζια, πλυμμύρες και υδροστρόβιλο, έφεραν στην Κύπρο τα ακραία καιρικά φαινόμενα, με την κίτρινη προειδοποίηση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας να επαναλαμβάνεται και με ισχύ μέχρι αύριο στις 11:00 πριν το μεσημέρι.

Συστάσεις αρμοδίων αρχών προς ναυτιλωμένους, αλλά και όλους όσοι χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο, να είναι προσεκτικοί καθώς συγκεντρώνονται τεράστιες ποσότητες νερού.

Ο υδροστρόβιλος εμφανίστηκε ορμητικός στη θάλασσα της Αγίας Νάπας και καταγράφηκε από τους λίγους εναπομείναντες στο παραλιακό μέτωπο. Ευτυχώς μέχρι να φθάσει στην ακτή, εκτονώθηκε παρασύροντας ομπρέλες και κρεβατάκια, χωρίς να προκαλέσει άλλες ζημιές.

Νέα κίτρινη προειδοποίηση εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία. 

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, η κίτρινη προειδοποίηση θα τεθεί σε ισχύ από τις 19:00 το βράδυ της Δευτέρας μέχρι και τις 11 το πρωί της Τρίτης.

Όπως αναφέρει η μετεωρολογική υπηρεσία, μεμονωμένες καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν κατά διαστήματα κυρίως δυτικές και νότιες περιοχές. Η ένταση της βροχής αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 35 και 50 χιλιοστά ανά ώρα, ενώ πιθανό να πέσει και χαλάζι. 

Απόψε, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, ενώ αναμένεται να σημειωθούν τοπικές βροχές, χωρίς να αποκλείεται και καταιγίδα, κυρίως στα νοτιοδυτικά παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως ανατολικοί ως νοτιοανατολικοί ασθενείς, 3 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 10 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τρίτη μέχρι και την Πέμπτη η πρόβλεψη παραμένει ίδια, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος, με πιθανότητα βροχών και μεμονωμένων καταιγίδων καταιγίδα κυρίως στα δυτικά και τα νότια παράλια.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X