Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Σε καμπίνες κρουαζιερόπλοιου θα στεγαστούν 1.500 ουκρανοί πρόσφυγες

Η εταιρεία κρουαζιερόπλοιων, Holland America Line ανακοίνωσε ότι ναύλωσε το κρουαζιερόπλοιο Volendam για να φιλοξενήσει Ουκρανούς πρόσφυγες. Η συμφωνία με κυβερνητικούς αξιωματούχους της Ολλανδίας και της πόλης του Ρότερνταμ, έχει ισχύ τριών μηνών.

Η συμφωνία μεταθέτει σε κατοπινό στάδιο την επανεκκίνηση της εταιρείας στον τομέα της καλοκαιρινής κρουαζιέρας, η οποία είχε προγραμματιστεί για τις 15 Μαΐου.

«Είμαστε σε μια μοναδική θέση για να καλύψουμε την άμεση ανάγκη για τροφή και στέγαση, γι’ αυτό θεωρήσαμε ότι ήταν πολύ σημαντικό να συνεργαστούμε με την πόλη του Ρότερνταμ και να ναυλώσουμε αυτό το πλοίο», δήλωσε ο Gus Antorcha, πρόεδρος της Holland America Line. Η εταιρεία μας ιδρύθηκε στο Ρότερνταμ με σκοπό να βοηθήσει τους μετανάστες να βρουν μια καλύτερη ζωή. Έτσι σήμερα, δηλώνει περήφανη που αποτελεί ένα μικρό μέρος μιας παρόμοιας αποστολής για Ουκρανούς που έχουν εκτοπιστεί.

Το κρουαζιερόπλοιο χωρητικότητας 61.300 τόνων βρισκόταν στην Ισπανία, προετοιμάζοντας την επιστροφή του στην εμπορική υπηρεσία, για πρώτη φορά μετά την πανδημία. Τώρα πλέει στο Ρότερνταμ, όπου αναμένεται να φτάσει στις 2 Απριλίου και θα ελλιμενιστεί στο Merwehaven, ένα λιμάνι φορτίου στη βόρεια πλευρά του ποταμού Μάας στο Ρότερνταμ. Σύμφωνα με Ολλανδούς αξιωματούχους οι ουκρανικές οικογένειες που στεγάζονται στο πλοίο θα μπορούν να έχουν ελεύθερη πρόσβαση από και προς τις υπηρεσίες στην πόλη.

Σύμφωνα με τη συμφωνία ναύλωσης του Volendam, η Holland America Line θα παρέχει τρία ζεστά γεύματα την ημέρα, ιδιωτικές καμπίνες, υπηρεσίες καθαριότητας, χρήση δημόσιων χώρων, εγκαταστάσεις γυμναστικής, πρόσβαση στο διαδίκτυο και άλλα απαραίτητα. Το Volendam θα στελεχωθεί με περίπου 650 μέλη πληρώματος. Το κρουαζιερόπλοιο διαθέτει 716 καμπίνες επιβατών με τη γραμμή να αναφέρει ότι περίπου 1.500 Ουκρανοί θα ζουν στο πλοίο κατά τη διάρκεια της τρίμηνης ναύλωσης. Αποτελεί μέρος μιας μεγαλύτερης δέσμευσης από την Ολλανδία να φιλοξενήσει 50.000 ανθρώπους πρόσφυγες που εγκατέλειψαν την πατρίδα τους στην Ουκρανία.

Για να ικανοποιήσει τη δέσμευση τριών μηνών, η Holland America Line ανέφερε ότι θα ακυρώσει τρεις κρουαζιέρες και τώρα σχεδιάζει να επιστρέψει στις εμπορικές υπηρεσίες της, με αυτό το πλοίο, στις 3 Ιουλίου.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X