Νέα

  • ΜΠΛΕ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Σήκωσε άγκυρα το Daleela – Ιστορική μέρα για τη θαλάσσια σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας

Με πανηγυρική τελετή στο λιμάνι Λεμεσού εκκίνησε η Θαλάσσια Επιβατική Σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας. Σε χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ανέφερε πως “ο ομφάλιος λώρος δια της ναυτιλίας που ένωνε την Κύπρο με την Ελλάδα, επανασύσταται κατά τρόπο πιο αποτελεσματικό”. 

Με τελετή αγιασμού, το πλοίο Daleela, σήκωσε άγκυρα για το παρθενικό του ταξίδι, με την ευχή να είναι καλοτάξιδο, βιώσιμο και μόνιμη ταξιδιωτική επιλογή για Κυπρίους και όχι μόνο. Στο ταξίδι του ο καθένας μπορεί να έχει το κατοικίδιο του, μέχρι και το όχημα του για το λιμάνι του Πειραιά και την υπόλοιπη περιδιάβαση.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξήρε την ιστορικότητα της σημερινής ημέρας, με δεδομένο ότι ύστερα από μια 20ετία αποσύνδεσης, “επιτέλους, ο ομφάλιος λώρος δια της ναυτιλίας που ένωνε την Κύπρο με την Ελλάδα, επανασύσταται κατά τρόπο πιο αποτελεσματικό, με πιο σύγχρονα πλοία, αλλά και με το σημαντικότερο: (δίδεται) η ευκαιρία, επιτέλους, σε πολλούς πολίτες που τόσο το ήθελαν, είτε λόγω φοβίας προς την αεροπλοΐα είτε γιατί ήθελαν τη μεταφορά μηχανοκινήτων και αδυνατούσαν να το πράξουν, να έχουν ακόμα πιο ευχάριστες διακοπές”. 

Βασίλης Δημητριάδης : Οι κρατήσεις ξεπέρασαν τις προσδοκίες

Οι κρατήσεις έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες ανάφερε ο υφυπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Δημητριάδης, επισημαίνοντας ότι, πρώτιστο μέλημα είναι η ασφάλεια των επιβατών και του πλοίου, το οποίο επιθεωρήθηκε δυο φορές, επιβεβαιώθηκε το αξιόπλοο του και συνάδει με τα επίπεδα ασφάλειας που προνοούν οι διεθνείς και ευρωπαϊκοί κανονισμοί.

Αυτό που θα βιώσουν οι πρώτοι επιβάτες ανέφερε ο υφυπουργός Ναυτιλίας, είναι ένα πλοίο που παρέχει τις δέουσες υπηρεσίες εστίασης, ψυχαγωγίας και διαμονής.

Λέγοντας πως «κάθε αρχή και δύσκολη», ο Υφυπουργός Ναυτιλίας υπογράμμισε πως θα ήταν έκπληξη αν δεν παρουσιαστούν κάποιες ελλείψεις, προβλήματα και  παρατηρήσεις από επιβάτες στα πρώτα ταξίδια, υπενθυμίζοντας ότι, για το σκοπό αυτό, οι πολίτες μπορούν να ενημερώνουν μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος στο passengerrights@dms.gov.cy .

«Έχω δώσει οδηγίες, να δίνεται απάντηση εντός 24ωρου και ειδικά αν είναι παράπονα που έχουν να κάνουν με τους όρους της σύμβασης ή με διευκρινίσεις προς τον ανάδοχο», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «σε κάθε περίπτωση είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε παράπονα και εισηγήσεις και ν’ ανταποκριθούμε άμεσα» ανέφερε ο υφυπουργός.

Ο Βασίλης Δημητριάδης σημείωσε ακόμη πως, με δεδομένο και την ανταπόκριση επιβατών από την Ελλάδα για χρήση της υπηρεσίας, «εκπληρώνεται ακόμη ένας στόχος, που είναι να δοθεί ώθηση στο θαλάσσιο τουρισμό και ενδεχομένως, αυτή η υπηρεσία να διαμορφώσει τις προϋποθέσεις για να τον αναπτύξουμε περαιτέρω».

Τελετή υποδοχής του πλοίου, στην παρουσία της Υφυπουργού Τουρισμού της Ελλάδας, Σοφίας Ζαχαράκη, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 20/6 στις 19:00,  με την άφιξη του στο τερματικό Β’ «Θεμιστοκλής», στο λιμάνι του Πειραιά. Το πλοίο θα πραγματοποιήσει τη φετινή σεζόν συνολικά 22 ταξίδια, τέσσερα τον Ιούνιο, οκτώ τον Ιούλιο, επτά τον Αύγουστο και τρία τον Σεπτέμβριο.

Enalios Media

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X