Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Ρόλο μεσολαβητή αναλάμβάνει ο Γ.Δ. του υπ. Μεταφορών για την κρίση στο λιμάνι Λεμεσού

Δεν θα μεταβούν τελικά στη Λευκωσία οι απεργοί της DP World Limasol, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή του οι συντεχνίες  ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ ΠΕΟ και ΜΕΠΕΓΕ ΣΕΚ Λεμεσού.  

Όπως είχε αναφερθεί χθες, οι απεργοί αναμενόταν να μεταβούν στα Υπουργεία Μεταφορών και Εργασίας έπειτα «από τη μη απάντηση της εταιρείας στην πρόταση του Υπουργείου Εργασίας για αναστολή των απολύσεων», ωστόσο, αποφασίστηκε η αναβολή της μετάβασής τους.  Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «αυτό αποφασίστηκε γιατί ο Γενικός Διευθυντής του υπουργείου Μεταφορών Σταύρος Μιχαήλ, αναμένεται στη Λεμεσό για διαβουλεύσεις με την DP World Limasol και τις Συντεχνίες». 

Αιτία για την απεργία ήταν η απόλυση τεσσάρων υπαλλήλων οι οποίοι κρίθηκαν πλεονάζον προσωπικό. Η μεσολαβητική πρόταση, προνοούσε αναστολή των απολύσεων και έναρξη διαλόγου για επίλυση της διαφοράς.

Σε χθεσινή ανακοίνωση τους οι συντεχνίες υπενθυμίζουν ότι το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας με επιστολή κάλεσε την εταιρεία σε αναστολή οποιονδήποτε απολύσεων και τις δύο πλευρές σε μεσολαβητική σύσκεψη στις 23 Αυγούστου. «Η συνδικαλιστική πλευρά αποδέχτηκε από την πρώτη στιγμή την πρόταση του Υπουργείου, ενώ η εταιρεία μέχρι αργά το απόγευμα δυστυχώς δεν έδωσε καμία απάντηση», συνεχίζουν και προσθέτουν ότι «η σιωπή της εταιρείας ερμηνεύεται ως άρνηση και έλλειψη σεβασμού τόσο προς στις εργασιακές διαδικασίες αυτού του τόπου, όσο και προς το Υπουργείο Εργασίας, ως ο θεματοφύλακας των εργασιακών θέσμιων».

Μετά την εξέλιξη αυτή, σημειώνουν, «την αποκλειστική ευθύνη για τη συνέχιση της απεργίας με όλες τις προεκτάσεις στην οικονομία του τόπου, βαραίνει την εταιρεία».

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X